Stiri Cupa României Masculin

SCM Timișoara caută revanșa după eșecul din tur cu CSM Galați

SCM Timișoara caută revanșa după eșecul din tur cu CSM Galați

SCM OHMA Timișoara primește vizita formației CSM Galați duminică, 27 martie, într-un meci care contează pentru etapa cu numărul 26 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida este una dintre cele două televizate în această rundă.

Bănățenii n-au cunoscut gustul eșecului în luna martie, ultima înfrângere suferită de trupa antrenată de Dragan Petricevic fiind pe 23 ianuarie, la Pitești. De atunci, alb-violeții sunt într-o serie de șapte victorii, la acest capitol fiind echipa cu cea mai lungă serie activă.

Timișoara a jucat de patru ori în deplasare în martie, de fiecare dată marcând peste 70 de puncte. Recenta partidă de pe teren străin, la București cu CSA Steaua, a fost adjudecată de bănățeni cu 79-74. Alex Olah a reușit un career-high cu acea ocazie, terminând cu 23 de puncte, în premieră pentru internaționalul român când trece de borna celor 20 de puncte marcate într-un joc în LNBM.

Galațiul are 7 eșecuri la rând în campionat

Forma, în privința rezultatelor, este total opusă în cazul lui CSM Galați, dunărenii pierzând șapte meciuri la rând. Din ultima zi a lunii ianuarie n-a câștigat formația lui Florin Nini în campionat, fiind învinsă de cinci ori acasă în această perioadă. Ofensiva a adus prestații peste medie în duelurile cu U-BT Cluj și CSU Sibiu, dar și mult sub medie în confruntările cu CSM Oradea și Dinamo București.

În cea mai recentă etapă din campionat, gălățenii au cedat după o repriză de prelungiri pe teren propriu în disputa cu CSU Sibiu (94-105), Matt Milon și Maksim Sturanovic având împreună 44 de puncte la finalul partidei.

Turul, câștigat de dunăreni în ciuda prestației excelente avute de Gajic

În tur, CSM Galați a câștigat cu 87-78 în sala proprie meciul cu SCM Timișoara, bănățenii avându-l atunci în mare formă pe Nikola Gajic, care a fost principalul marcator al partidei, cu 30 de puncte și 7 recuperări. Acea victorie a fost prima în campionat pentru dunăreni în ediția 2021-2022, după ce au început stagiunea cu 0-9.

Timișorenii (14-8 bilanț) au pentru ce trage în acest final de sezon regulat, dorindu-și o clasare cât mai bună înainte de intrarea în playoff, în vreme ce Galațiul, cu 5-20 bilanț, a ieșit din cursa pentru Top 8.

Darrion Strong, Nikola Gajic, Alexandru Olah de la Timișoara și Javon Masters respectiv Maksim Sturanovic de la Galați au medii de Top 10 în Liga Națională la capitolul punctelor (Strong și Masters), la recuperări (Gajic), capace (Olah și Sturanovic), intercepții și assist-uri (Gajic), la procentajele de la distanță (Gajic) respectiv la linia de fault (Masters).

Duelul de duminică, 27 martie, din Sala Sporturilor „Constantin Jude” începe la ora 18.30 și va fi transmis în direct pe Digisport 3, LookSport 3 și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!