Stiri Cupa României Masculin

SCM Timișoara dispută cel de-al patrulea meci în Alpe Adria Cup

SCM Timișoara dispută cel de-al patrulea meci în Alpe Adria Cup

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara primește vizita formației croate KK Zabok în cel de-al patrulea meci din Alpe Adria Cup, duelul fiind programat sâmbătă, 12 noiembrie. Bănățenii obțin calificarea în următoarea fază cu o victorie.

Zabok vine în Banat cu un antrenor nou pe bancă față de prima întâlnire cu Timișoara, în persoana lui Jurica Smiljanic, pe lângă acesta croații transferând doi jucători noi, pe Luka Tomas și Marko Perovic, ambii apucând să debuteze în Alpe Adria Cup. Croații traversează o perioadă extrem de modestă în campionatul intern, unde sunt pe ultimul loc cu 1-6 bilanț.

Timișoara este pe primul loc în grupa D, alb-violeții fiind echipa cu cea mai mare medie de puncte pe meci în toată competiția și sunt între primii la procentajele din acțiune, respectiv de la linia de fault. Mai mult, clubul bănățean a dat primul MVP al competiției în acest sezon, Nikola Gajic primind distincția pentru cifrele sale din lunile septembrie și octombrie. În privința tuturor jocurilor oficiale, Timișoara are un singur eșec în acest debut de sezon, suferit pe terenul lui CSO Voluntari în LNBM.

Aceste două echipe au fost cele care au deschis oficial ediția 2022/2023 în Alpe Adria Cup, SCM Timișoara impunându-se cu 88 la 63 în acel turneu inaugural din Croația în luna septembrie. Bănățenii s-au desprins decisiv în repriza secundă, patru jucători fiind în double figures. Nikola Gajic a adunat 23 de puncte (4/8 de la distanță), Igor Kesar 20, Ilija Djokovic a contribuit cu double-double (12 puncte, 10 pase decisive) și Eric McClellan a totalizat 11 puncte.

Având în vedere că Rogaska și Zabok au deja câte 4 partide, SCM Timișoara obține calificarea în faza următoare dacă se impune sâmbătă în disputa cu Zabok. Pe lângă alb-violeți, în acest moment sunt neînvinse și Pardubice (grupa A), Vienna Basket (grupa B), respectiv BC Komarno (grupa C), cei din urmă cu două meciuri disputate.

Nenad Markovic o să conducă de pe margine formația bănățeană în acest joc în absența lui Dragan Petricevic, antrenorul principal al Timișoarei aflându-se la echipa națională a României în această perioadă pentru jocurile din fereastra a doua a precalificărilor pentru EuroBasket 2025. Edward Petrescu, jucătorul timișorenilor, se află în lotul convocat pentru duelurile cu Cipru și Portugalia.

Partida dintre SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara și KK Zabok are loc sâmbătă, 12 noiembrie, începând cu ora 19.00 și o să fie în direct pe TVR Timișoara și YouTube Alpe Adria Cup.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!