Stiri Cupa României Masculin

SCM Timișoara revine de la -19 și câștigă în prelungiri duelul cu CSM Galați

SCM Timișoara revine de la -19 și câștigă în prelungiri duelul cu CSM Galați

SCM OHMA Timișoara a oferit o revenire spectaculoasă, de la -19, în duelul de pe teren propriu cu CSM Galați. Bănățenii s-au impus cu 78-74, după o repriză de prelungiri, în meciul de duminică seara (27.03) din etapa a 26-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Alb-violeții au început în formula Strong, Lilov, Gajic, Petrescu și Olah, iar vizitatorii au replicat printr-un prim 5 alcătuit din Masters, Gherman, Brewton, Stan și Sturanovic.

CSM Galați a dezghețat tabela și a pornit cu 4-0, Petrescu împărțindu-și perechea de libere pentru a aduce primul punct în dreptul „Leilor din Banat”. Oaspeții și-au continuat perioada bună și Brewton a punctat pe un atac rapid pentru 8-1, tot Petrescu reușind și primul coș din acțiune pentru SCM Timișoara, după trei minute trecute de la începutul partidei. Diferența a urcat la +7 pentru vizitatori, Kareem Brewton fiind deja în double figures prin coșul său la 14-7, timișorenii reducând din handicap și Florin Nini cerea time-out la 14-13 pentru formația sa. Bănățenii au preluat conducerea pentru scurt timp în finalul sfertului inaugural, primele 10 minute terminându-se la egalitate, 18-18.

Vizitatorii au fost preciși de două ori de la distanță în startul sfertului al doilea, în ambele cazuri punctele venind din partea lui Milos Pesic (24-20), dar Timișoara a pus cinci puncte la rând și Talton făcea 25-24 pentru echipa sa. Dunărenii au prins o perioadă mai bună apoi și conduceau cu 32-28 prin reușita acrobatică semnată de Masters și Dragan Petricevic solicita time-out la jumătatea acestui sfert. CSM Galați și-a continuat run-ul și mergea la 38-28 cu liberele transformate de Sturanovic, câteva atacuri mai târziu ajungându-se la +15 pentru oaspeți cu tripla lui Masters. Strong a punctat după cinci minute fără reușită pentru Timișoara, la pauză intrându-se cu 47-32 în dreptul lui CSM Galați.

Cele 29 de puncte înscrise de gălățeni au fost replicate prin 14 reușite de timișoreni în sfertul al doilea, ecartul maxim în prima repriză fiind de 17 puncte. CSM Galați i-a avut pe Brewton și Masters cu 15 respectiv 12 puncte după 20 de minute, iar de la Timișoara nimeni n-a adunat mai mult de 6 puncte.

Sturanovic a deschis repriza secundă cu patru puncte la rând și ducea scorul la 51-32, de unde Timișoara a replicat cu un parțial de 7-0, Brewton fiind următorul jucător de la CSM Galați care marca în sfertul trei, 53-39. Strong a ratat oportunitatea să aducă Timișoara la o diferență alcătuită dintr-o singură cifră, dar americanul s-a revanșat și a punctat pe o fază rapidă la 55-45 pentru Galați, moment în care banca tehnică a oaspeților cerea time-out. Dunărenii aveau să intre cu 55-47 în sfertul decisiv.

Bănățenii au continuat să se apropie și Strong a înscris pe pătrundere (55-49), apoi Masters fiind trimis la linia de fault, acesta ratându-și ambele încercări și tot Strong avea să puncteze pentru SCM Timișoara apoi, aducându-și formația la patru puncte în urmă. Gruparea de pe Bega a egalat situația după triplele lui Strong și Lilov, 57-57 și Olah și-a dus echipa în față cu perechea precisă de la libere, 61-59. Oaspeții au egalat situația, Talton punându-i pe „Leii din Banat” iar în față, 64-61, Olah comițând apoi a cincea greșeală personală și Vlad și-a transformat ambele libere, Petrescu refăcând ecartul de trei puncte pentru timișoreni, 68-65. George Vlad a scuturat plasa de la distanță și egala situația cu 50 de secunde până la final, ambele echipe irosindu-și încercările finale și s-a intrat în prelungiri, 68-68.

Formația oaspete a punctat prima în overtime, Gajic egalând apoi (70-70), iar Mirkovic îi ducea pe bănățeni în față, 74-72. Gajic a fost precis de la distanță și Strong și-a împărțit perechea de libere, meciul terminându-se cu 78-74 pentru Timișoara.

SCM Timișoara ajunge la 15-8 bilanț în campionat și va evolua la Craiova. De partea cealaltă, CSM Galați coboară la 5-21 și o să joace tot în deplasare, pe terenul lui Rapid București.

Darrion Strong a totalizat 20 de puncte și 3 pase decisive, fiind urmat de Nikola Gajic (15 puncte, 15 recuperări) și Gary Talton (11 puncte, 5 pase decisive). Javon Masters a fost lider pe lista marcatorilor, cu 21 de puncte pentru CSM Galați, secondat de Kareem Brewton (16 puncte, 5 intercepții, 4 recuperări) și Maksim Sturanovic (12 puncte, 4 recuperări, 3 assist-uri).

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!