Stiri Cupa României Masculin

SCM Timișoara, victorie categorică în prima manșă a seriei contra BCM U Pitești

SCM Timișoara, victorie categorică în prima manșă a seriei contra BCM U Pitești

Duminică, 29 decembrie, sala Constantin Jude din Timișoara a găzduit prima manșă a seriei dintre SCM Timișoara și BCM U Pitești, serie ce contează pentru sferturile de finală ale Cupei României.La finalul a 40 de minute dominate în totalitate, „leii din Banat” au reușit să se impună la o diferență de 25 de puncte, scor final 91-66.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă formată din Bogdan Podar, Laurențiu Grigoraș și Laszlo Bukurești, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet a fost Marius Marinescu.

Primii 5:

SCM Timișoara: Alexandru Coconea ll Amaury Georgemans ll Milos Komatina ll Sherwood Brown ll Troy Franklin Jr.

BCM U Pitești: Mihai Măciucă ll Devin Searcy ll Goran Gajovic ll Cameron Rundles ll Danilo Tasic

Cameron Rundles a spart gheața cu o aruncare de la mare distanță, urmând ca după câteva momente de joc mai echilibrate, SCM Timișoara să se distanțeze la 7 puncte în urma a trei aruncări de la mare distanță semnate de Sherwood Brown(2), respectiv Milos Komatina, scor 11-4.A urmat o serie de ratări extrem de ușoare pentru piteșteni, momente de care gazdele au profitat foarte bine, reușind să se distanțeze la 16 puncte, scor 20-4.

După 8 minute fără coș înscris pentru BCM U Pitești, Justas Tamulis a înscris din afara semicercului, o aruncare de moral extrem de importantă pentru aceștia, iar Troy Franklin, revenit pe parchet, a profitat de faultul lui Tudor Gheorghe și a pus pe tabelă ultimele puncte ale primului sfert, scor 24-7.

Lazar s-a trecut și el pe lista marcatorilor, ca mai apoi Goran Gajovic să îi ducă pe piteșteni în double-digits printr-o triplă, însă timișorenii au continuat să domine partida, moment în care Hristu Șapera a solicitat al doilea timp de odihnă al meciului.Devin Searcy a înscris imediat sub panou, urmat de un coș spectaculos al lui Justas Tamulis, deficitul ajungând la 15 puncte.Deși piteștenii au avut șansa unei reveniri pe tabelă de nenumărate ori, timișorenii au profitat de fiecare ratare a acestora și, cu un minut înainte de pauză, dețineau un avantaj de 23 de puncte.Bozhidar Avramov a marcat cu emoții de la mare distanță, însă Nikola Pesakovic a răspuns și el în aceeași manieră, scorul după primele 20 de minute fiind de 43-20.

La reluarea jocului, Justas Tamulis și-a asumat din nou o aruncare de la mare distanță dificilă, reușită, însă după câteva ratări la ambele panouri, Troy Franklin a răspuns în același fel, scor 46-23.Meciul a mai continuat echilibrat timp de câteva faze, însă același Sherwood Brown a fost din nou decisiv din spatele semicercului, cu două triple consecutive, scor 56-30.Bozhidar Avramov a bifat și el a doua triplă din acest meci, iar în final Tudor Gheorghe a scuturat și el plasa din afara semicercului și a redus deficitul piteștenilor la 18 puncte.Concursul de triple a continuat cu Troy Franklin și Goran Gajovic, care a și stabilit diferența înaintea ultimelor 10 minute, scor 60-43.De remarcat este și faptul că trupa condusă de Hristu Șapera a reușit să câștige sfertul cu numărul trei cu scorul de 23-17.

În startul sfertului final, Goran Gajovic a fost sancționat cu un fault tehnic după proteste în urma unui așa-zis fault al lui Troy Franklin.Timișorenii au început apoi cu un run de 5 puncte, iar după primele puncte ale partidei pentru Danilo Tasic, Cameron Rundles a luat partida în propriile mâini, marcând 5 puncte de unul singur, scor 67-50.Sherwood Brown a marcat a 6-a triplă din această partidă, iar după două prezențe la libere semnate de Mirel Dragoste și Justas Tamulis, avantajul trupei conduse de Dragan Petricevic a ajuns din nou la 20 de puncte, scor 74-54.

Justas Tamulis a înscris din nou de la mare distanță, ca mai apoi să obțină un fault antisportiv important din partea lui Nikola Pesakovic, fază încheiată cu o statistică de 1/2, scor 77-59.În final, după un timp de odihnă solicitat de gazde, orice șansă a celor de la BCM U Pitești de a reveni pare a fi ruinată de nu mai puțin de trei aruncări de la mare distanță consecutive semnate de Nikola Pesakovic(2) și Mirel Dragoste.

Cu 3 secunde rămase pe ceas, Devin Searcy a reușit un coș cu fault care părea a fi foarte important în vederea meciului retur, însă Mirel Dragoste a ridicat publicul din Sala Constantin Jude în picioare după o reușită de la jumătatea terenului, scor final 91-66.

Cheia succesului obținut de trupa lui Dragan Petricevic este probabil procentajul dezastruos de 10% al piteștenilor la aruncările de 2 puncte în prima repriză, procentaj ce le-a adus un avantaj ce a „spulberat” moralul gazdelor încă din startul partidei.Mai apoi, un aspect foarte important ar fi și duo-ul deja bine-cunoscut format din Franklin și Brown, din nou în mare formă, cel din urmă marcând nu mai puțin de 6 triple.

Principalii remarcați ai gazdelor au fost Sherwood Brown, autorul a 27 de puncte, 10 recuperări și o pasă decisivă, urmat de Troy Franklin, cu 14 puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive și Milos Komatina, cu 18 puncte, 6 recuperăi și 2 pase decisive.

De cealaltă parte, cei mai eficienți jucători ai piteștenior au fost Justas Tamulis, autorul a 17 puncte și 2 recuperări și Devin Searcy, cu 13 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive.

Returul va avea loc miercuri, 8 ianuarie, începând cu orele 17:00, în Sala Sporturilor Trivale din Pitești.

 

*SURSA foto: facebook Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!