Stiri Cupa României Masculin

SCM U Craiova a câștigat duelul restant cu Dinamo București

SCM U Craiova a câștigat duelul restant cu Dinamo București

SCM Universitatea Craiova a trecut de Dinamo București cu 94 la 69 marți seara (14.03) într-o restanță din cadrul etapei a 20-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Succesul este unul foarte important în economia clasamentului pentru olteni, care au acum 5-7 bilanț în Top 10, față de 4-8 pentru Dinamo.

Craiova: Cortez Edwards, Topias Palmi, Alexandru Coconea, George Blaj-Voinescu, Dimitrije Nikolic

Dinamo: Darnell Edge, Andrei Mandache, Donte Ingram, Ștefan Grasu, Jakub Wojciechowski

Nikolic și-a împărțit perechea de libere cu care s-a deblocat situația de pe tabelă și apoi ambele echipe au ratat oportunități să înscrie, Blaj-Voinescu fiind cel care a făcut 3-0. Peste două minute au trecut până la primul coș al dinamoviștilor, Nikolic mărind ecartul la cinci puncte (7-2) și Ingram răspundea din căciulă. Craiova oprea run-ul oaspeților și se ajungea la 11-7 la jumătatea sfertului inaugural, diferența ajungând la cinci puncte cu tripla lui Mijovic, același jucător fiind găsit liber sub panou pentru 16-9. Gazdele au reușit să se desprindă în premieră la 10 puncte pe finalul sfertului și conduceau cu 20-10, Milivoje Mijovic fiind aproape de double figures în acest punct al partidei.

Dinamo a replicat cu patru puncte la rând în decurs de 40 de secunde și Edge își aducea echipa la 20-14, iar după layup-ul lui Grasu de la 22-18 venea un time-out pentru „Leii Băniei”. Mandache a scuturat plasa de la distanță și tăia handicapul formației alb-roșii la un singur punct, apoi Edge îi ducea pe oaspeți în premieră la conducere (22-23) și Palmi era cel care oprea run-ul dinamoviștilor cu o liberă transformată după un tehnic încasat de banca oaspete. Edwards și Mijovic au condus-o pe Craiova spre o serie de șapte puncte la rând și se făcea 32-25 cu trei minute înaintea pauzei, diferența de trei posesii rămânând constantă și oltenii au reușit să meargă chiar la +11 cu liberele lui Palmi, 40-29, scor cu care s-a intrat la vestiare.

Palmi a înscris de două ori de la distanță pentru SCM U Craiova în debutul reprizei secunde și se ajungea la 46-31, același jucător finlandez marcând și următoarele puncte ale oltenilor prin care diferența creștea la +17. Ingram a redus puțin cu cele cinci puncte consecutive pe care le-a reușit (51-37), iar Cortez Edwards a dus diferența la 21 de puncte cu o triplă venită la jumătatea celui de-al treilea sfert, 60-39, Craiova având apoi măcar +15 până la finalul parțialului și conducea cu 72-52.

Vizitatorii au început mai bine parțialul decisiv și Wojciechowski finaliza cu layup la 74-58, iar ulterior Palmi își continua seara impresionantă cu a patra triplă pentru a face 79-60. Mijovic ducea diferența la 20 de puncte cu libera suplimentară de la 82-62, cu cinci minute rămase până la final, Dinamo nereușind să finalizeze pe următorul atac și a comis o abatere de 24 de secunde. „Leii Băniei” s-au desprins în mai multe momente la peste 20 de puncte în minutele rămase până la încheierea partidei și într-un final au putut să câștige clar, 94 la 69, având un procentaj de 48% la aruncările de trei.

Oltenii se vor deplasa la Voluntari pentru meciul care urmează să închidă etapa a 23-a, iar Dinamo va avea un duel cu Rapid pe teren propriu.

Trei jucători de la Craiova au avut minim 20 de puncte marcate, lider la acest capitol fiind Topias Palmi (27 de puncte, 9/11 din acțiune, 3 recuperări, 2 pase decisive), urmat de Cortez Edwards (25 de puncte, 13 assist-uri) și Milivoje Mijovic (20 de puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții).

Darnell Edge a contribuit cu 21 de puncte și 5 assist-uri pentru Dinamo, în double figures fiind și Donte Ingram (12 puncte, 3 recuperări), Andy Ogide, respectiv Marquis Addison (ambii cu 10 puncte).

*foto: Ionuț Greere / Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!