Stiri Cupa României Masculin

SCM U Craiova câștigă duelul cu Rapid București

SCM U Craiova câștigă duelul cu Rapid București

SCM Universitatea Craiova s-a impus pe teren propriu în fața lui Rapid București vineri seara, 11 februarie, în cadrul etapei a 20-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 96-82. Oltenii urmează să evolueze în Final Four-ul Cupei României, turneu ce se desfășoară la Craiova în perioada 15-17 februarie.

„Leii din Bănie” au debutat în meci în formula Wyatt, Gavriloaia, Qualls, Robinson și Țîbîrnă, iar vizitatorii au replicat cu un prim 5 alcătuit din Bookert, Vasile, Copes, Swopshire și Mosely.

Apărarea atentă a oltenilor a dus la trei atacuri fără coș din partea Rapidului, după reușita lui Qualls egalitatea fiind restabilită de Bookert și ulterior Robinson a finalizat cu un dunk pentru 4-2. Devin Bookert și-a transformat ambele libere, iar Rapid a rămas cu apărarea sus, însă Craiova a dejucat defensiva giuleștenilor și Qualls a punctat din spatele arcului de cerc pentru 11-6. Oaspeții au replicat cu două încercări precise de la distanță, Bookert ducându-și în premieră formația în avantaj (12-11), moment ce a durat câteva zeci de secunde, până când Gavriloaia și Wyatt au scuturat plasa și Bulancea a cerut time-out la 17-12 pentru olteni. Run-ul Craiovei a ajuns la 14-0 și diferența trecea de 10 puncte, Mosely oprind seria oltenilor cu un lay-up la 25-14, ecartul ajungând la trei posesii după un atac în tranziție. Sfertul inaugural s-a teminat cu SCM U Craiova în față, 28-19.

Liberele irosite de Olisemeka au ajutat ulterior Rapidul să taie din handicap și Swopshire a fost precis de la distanță (30-24), dar diferența s-a refăcut după reușitele lui Blaj Voinescu și Vîrnă, Franklin având iar mâna precisă de la 3 puncte și Craiova s-a distanțat la 37-24. Hawley a fost faultat și și-a irosit ambele încercări de la linia de fault, continuând momentele cu ratări consecutive în cele două tabere, în cele din urmă Olisemeka reușind să modifice scorul pentru 41-26. Qualls a rămas liber în spatele arcului de cerc, după care a pus alte două puncte cu panoul și oltenii se desprindeau la 46-30, pentru ca la pauză să se intre cu 46-35.

Craiova și Rapid aveau cel puțin 50% din spatele arcului de cerc la finalul sfertului de debut, oltenii reușind să continue apoi cu 2/10 în cel de-al doilea sfert. Lupta la recuperări era dominată în prima repriză de alb-albaștrii (29-17), în timp ce giuleștenii au pierdut de opt ori posesia în primele 20 de minute. Qualls era principalul marcator al partidei (14 puncte), Bookert rămânând cu cele 12 puncte înscrise în sfertul inaugural.

Țîbîrnă a fost găsit liber în căciulă și a finalizat cu dunk pentru 48-35, primele puncte ale sfertului al treilea, replica venind prin Bookert de la distanță. Qualls a punctat și el din spatele arcului de cerc, ecartul urcând la +15 pentru gazde, ulterior Wyatt punând alte trei puncte și scorul devenea 59-41. Copes nu și-a putut transforma aruncările libere, dar a fost răzbunat de sârbul Stanojenic, iar ulterior americanul a avut un stop shoot precis pentru 62-50. Ecartul s-a menținut între 12 și 15 puncte, până reușita lui Olisemeka (70-54), Craiova beneficiind de un avans liniștitor la finalul celui de-al treilea sfert, 74-56.

Cu un run de 6-0 au deschis oaspeții sfertul al patrulea și după lay-up-ul lui Stanojevic, banca tehnică a Craiovei a solicitat un timp de odihnă (74-62). De două minute au avut nevoie gazdele să modifice scorul, Hawley înscriind patru puncte la rând, iar Stanojevic a venit cu replica, 78-65. Craiova a început să facă și spectacol la intrarea în ultimele șase minute ale partidei și Hawley a izbutit un alley-oop spectaculos 84-65, iar câteva atacuri mai târziu Copes l-a căpăcit pe Franklin, dar americanul Craiovei s-a revanșat ulterior și a pus două puncte cu panoul pentru 88-70. Gazdele au venit aproape de bariera celor 20 de puncte între, într-un final confruntarea terminându-se cu 96-82.

SCM U Craiova ajunge la 11-4 bilanț în Liga Națională, în vreme ce Rapidul coboară la 4-14. Oltenii o să joace cel mai curând în campionat pe 20 februarie cu CSM Târgu Jiu, iar giuleștenii pe 26 februarie la Constanța, ambele fiind restanțe.

Michael Qualls a fost liderul învingătorilor, cu 30 de puncte (4/6 de la distanță) și 6 recuperări, urmat de Troy Franklin Jr. (14 puncte, 6 assist-uri) respectiv tandemul Bogdan Țîbîrnă-Joshua Hawley (ambii cu 12 puncte). Jagan Mosely a avut 26 de puncte și 6 recuperări pentru Rapid, secondat de Erik Copes (19 puncte, 3 recuperări, 2 capace) și Devon Bookert (17 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, 3 intercepții).

*foto: Facebook SCM Craiova

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!