Stiri Cupa României Masculin

SCM U Craiova câștigă la mare luptă duelul cu CSM Petrolul Ploiești

SCM U Craiova câștigă la mare luptă duelul cu CSM Petrolul Ploiești

 SCM U Craiova a obținut o victorie importantă în lupta pentru Top 10. Oltenii s-au impus în etapa cu număr 16 al Conferinței A din LNBM pe teren propriu în fața lui CSM Petrolul Ploiești. Partida disputată astăzi, 18 noiembrie, s-a încheiat cu scorul de 71-61 pentru gazde.

Ploieștenii au început mai bine meciul și în primele două minute și jumătate au încasat doar o liberă. Nikolic cu o triplă egala, cu prima reușită din acțiune a echipei sale. Miză jocului și-a pus amprenta asupra evoluției scorului, iar în primul sfert s-au marcat puține puncte. Dimitrije Nikolic a tras cortina peste actul inaugural, dar diferența de pe tabelă era minimă în favoarea echipei sale, 15-14.

Registrul jocului nu a părut să se schimbe începând cu sfertul secund. Edwards cu o intercepție și un coș ușor pe contraatac, l-a determinat pe Mihai Popa sa solicite rapid timp de odihnă. Scorul a devenit din nou egala la jumătatea sfertului, după două libere marcate de Calotă. Răspunsul a venit prompt din partea gazdelor, cu patru puncte la rând. Oltenii nu au reușit sa pună mai mult de două posesii pe tabelă între ei și adversari. Matija Milin a făcut ca doar un punct sa mai despartă cele două echipe, pe final de repriză, după un three-point-play. Tot ploieștenii au avut și ultimul atac, iar Funderburk își ducea formația în față, 32-31 la pauză pentru CSM Petrolul Ploiești.

Cele două echipe au fost de nedespărțit pe tabelă nici după reluarea jocului. La jumătatea sfertului trei diferența era identică cu cea de la pauză, 39-40 pentru Ploiești. Edwards, cu un coș de la distanță, și-a readus echipa în avantaj. Craiova pleca cu ecart minim în actul decisiv, scor 48-47.

Giordan Watson a deschis balul în ultima perioadă de joc, urmat de Cortez Edwards. Răspunsul oaspeților a venit de la Matija Milin, cu un three-point-play. Aproape trei minute s-au scurs apoi de tabelă până când Mijovic a schimbat scorul de la linia de fault, 54-50 pentru Craiova. Gazdele au reușit cea mai important desprindere, când mai erau doar 3 minute de joc. Mijovic cu o triplă ducea scorul la 61-52 și-l forța pe antrenorul advers sa ceară al doilea time-out în mai puțin de două minute. Brkic a răspuns și el cu un coș de la distanță. Oaspeții nu au avut forța să mai revină, iar la final SCM U Craiova s-a impus cu scorul de 71-61.

Milivoje Mijovic a fost omul meciului cu 23 de puncte, 14 recuperări și 2 pase decisive. Watson și Edwards au contribuit cu 9 puncte fiecare pentru gazde.

Matija Milin a fost cel mai bun jucător al oaspeților cu 13 și 5 recuperări. Octavian Popa Calotă a reușit 11 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

În urma acestui rezultat, SCM U Craiova ajunge la 8 victorii și 6 înfrângeri, în timp ce CSM Petrolul Ploiești are o linie de clasament de 8 victorii și 7 înfrângeri.

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    da
    Lucrurile incep sa se limpezeasca in conferinta noastra. Craiova pare sa se fi alaturat Pitestiului si sunt 99% calificate mai departe.
    Pentru ultimul loc, meciul de luni de la Ploiesti va fi decisiv. Cine castiga merge mai departe. Va fi interesant, deoarece se vor intalni doua echipe in mare suferinta. Ploiesti a aratat foarte prost in ultima perioada si au o serie de 4 infrangeri. Noi am avut un meci foarte bun cu Craiova, dar cum s-a jucat acasa, nu stiu cat de relevant va fi... In schimb a revenit Uta, ceea ce ar trebui sa ne ajute mult in caciula, dar nu numai, deoarece cu el in teren, putem folosi alte rotatiila oamenii mici.
    De vazut cum vor reactiona echipele cu presiunea asta de totul sau nimic.

    cu 1 an în urmă (19.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!