Stiri Cupa României Masculin

SCM U Craiova caută a patra victorie consecutivă în LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.12.2022

SCM U Craiova caută a patra victorie consecutivă în LNBM

SCM U Craiova caută să își ia revanșa în fața celor de la CSM Târgu Mureș pentru înfrângerea din turul Ligii Naționale. Cele două echipe se vor confrunta pe terenul oltenilor sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 19:00.

Leii din Bănie au debutat în această săptămână în Top 16 din FIBA Europe Cup. SCM U Craiova a primit vizita celor de la FC Porto și a dominat au autoritar prima jumătate a confruntării. Lusitanii au profitat de experiența din cupele europene pentru a întoarce soarta partidei și au reușit să se impună în cele din urmă cu 73-83, administrându-i reprezentantei noastre în competiție al doilea eșec european în acest sezon.

Până la acest meci, oltenii bifaseră patru victorii consecutive în toate competițiile, trei dintre ele venind în competiția internă, unde craiovenii s-au redresat după startul dezamăgitor de sezon și au un bilanț de 5-4.

În două dintre aceste meciuri, alb-albaștrii au trecut de lanternele Conferinței A, CSM Târgu Mureș și CSM Târgu Jiu, dar cealaltă victorie a venit în fața celor de la Rapid București. La acel moment, giuleștenii pierduseră doar în fața lui U-BT Cluj-Napoca, dar Craiova a reușit să treacă de ei cu scorul de 79-63 în deplasare.

De cealată parte, CSM Târgu Mureș are doar două victorii în Liga Națională în acest sezon. Ultimul dintre acestea a venit chiar în duelul cu SCM U Craiova din tur, câștigat de gruparea nou-promovată cu scorul de 75-73. Acest meci s-a jucat chiar după pauza competițională provocată de meciurile echipelor naționale, fiind amânat în urma participării oltenilor în calificările pentru Europe Cup.

De la meciul disputat pe 16 noiembrie, mureșenii au mai jucat trei meciuri, iar toate dintre ele au adus înfrângeri. Gruparea pregătită de George Trif a fost răpusă de FC Argeș și Rapid București pe teren propriu, respectiv de CSM Miercurea Ciuc în deplasare.

Cea de-a doua victorie a celor de la Târgu Mureș a venit în prima rundă de campionat, în fața lui CSM Târgu Jiu, echipă ce nu a reușit nici până la acest moment să bifeze prima victorie stagională. Au urmat apoi trei eșecuri la un total de nouă puncte, cu CSU Sibiu, Petrolul Ploiești și FC Argeș.

Giordan Watson este liderul Craiovei în această stagiune, fiind atât cel mai bun marcator (13.1 puncte), cât și cel mai bun pasator (8.9 pase decisive pe meci). La recuperări, liderul este Dimitrije Nikolic, cu 5.1 pe meci.

De cealaltă parte, Jonathan Person conduce la puncte (15.1) și pase decisive (4.8), în timp ce veteranul Szabolcs Santa este cel mai bun recuperator, cu o medie de 8.5 pe meci.

*foto: Facebook/CSM Târgu Mureș

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova LeVar DolJianu :

    Justice 4 Craiova
    Meciul din tur a fost unul special, în care echipa din Tg Mures a ales sa profite de convocările la echipele naționale a mai multor jucători de la Cv.
    Deși cu banca scurtă, Craiova a demonstrat că are un superantrenor, capabil să construiasca o echipă hard to kill.
    Poate va fi revinimentul lui Tibarna, jucator iesit total din forma.

    cu 1 an în urmă (16.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!