Stiri Cupa României Masculin

SCM U Craiova este cu un pas în Final 8-ul Cupei României

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.12.2022

SCM U Craiova este cu un pas în Final 8-ul Cupei României

SCM U Craiova a câștigat categoric duelul cu Laguna București din grupa B a Cupei României. Scorul final al confruntării a fost 85-59, iar gruparea bucureșteană este eliminată din competiție, în timp ce Leii din Bănie sunt aproape de calificarea în Final Eight.

SCM U Craiova: Giordan Watson, Topias Palmi, Shawn Hopkins, George Blaj-Voinescu, Dimitrije Nikolic

Laguna București: Trevor Blondin, Andrei Stoian, Radu Paliciuc, Aleksandre Phevadze, Vasile Odagiu

Oltenii au început excelent partida și au spart gheața cu o triplă a lui Palmi. Phevadze a marcat primele patru puncte pentru trupa din capitală. Palmi a continuat startul bun de partidă și a marcat și cu un layup, înainte ca Stoian să îi aducă pe cei de la Laguna în avantaj cu o triplă. Acesta a repetat imediat isprava și a dus scorul la 7-12. Flannigan a marcat cinci puncte consecutive și a restabilit egalitatea. După 10 minute, Laguna conducea cu 12-14 după liberele lui Johnson.

Oltenii au preluat repede inițiativa prin tripla lui Blaj-Voinescu și liberele lui Nikolic. Odagiu a redus diferența la un singur punct, înainte ca Palmi să puncteze din nou de la distanță în două posesii consecutive. Oltenii s-au distanțat la nouă lungimi (31-22), înainte ca Johnson să își readucă echipa în meci cu două reușite consecutive din interior. Palmi a marcat cinci puncte la rând în finalul sfertului, iar diferența la pauza mare devenea de două cifre (36-26).

Stăncuț și Palmi au deschis a doua jumătate a meciului cu câte un coș de la distanță. Edwards și Blondin s-au duelat apoi în coșuri reușite din interiorul semicercului. Blondin a reușit și un and-one, dar avântul echipei sale a fost tăiat de o nouă triplă reușită de același Palmi. Duelul aruncărilor de la distanță a fost continuat de o nouă astfel de realizare a lui Stăncuț, dar oltenii au reușit să închidă mult mai bine sfertul, iar cu 10 minute înainte de final conduceau cu 63-37, după un dunk al lui Edwards și un coș de afară al lui Țîbîrnă.

Nikolic și Edwards au deschis sfertul al patrulea cu patru puncte consecutive prin care diferența de pe tabelă devenea de 20 de puncte. Hopkins a reușit să o majoreze din spatele semicercului. Brosser și Aukstilkalnis au redus rapid diferența. Cele două echipe au jucat cu frâna de mână trasă pe final, iar Craiova a obținut în cele din urmă victoria cu 85-59.

Topias Palmi a fost cel mai bun marcator al confruntării și a terminat cu 30 de puncte. Dimitrije Nikolic și Cortez Edwards l-au urmat cu câte 12 puncte. De partea cealaltă, Trevor Blondin a fost singurul jucător în double-digits, cu 11 puncte.

Ultimul meci al Grupei B din Cupa României are loc vineri, 30 decembrie, de la ora 17:00 și poate fi urmărit pe Digi Sport 2, Prima Sport 3 și FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Constanța Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Greu de inteles
    Ce cauta echipa baietilor din caminele de nefamilisti din Titan in prima liga,dar cand ii vezi pe Tibarna si Flanningan incepe sa te incerce indulgenta...sau durerea de cap!Apropos de ultimul,au gresit nitel baietii de la masa si nu i-au inregistrat decat doua turnovers,stricandu-i un record demn de Guiness,in realitate baiatul reusind trei turnovers in trei atacuri consecutive!!!Incep sa am emotii pentru accederea in ply-off!!

    cu 1 an în urmă (29.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!