Stiri Cupa României Masculin

SCM U Craiova, în fața unui meci foarte important în FIBA Europe Cup

SCM U Craiova, în fața unui meci foarte important în FIBA Europe Cup

Miercuri, 26 octombrie, SCM U Craiova revine pe teren propriu în FIBA Europe Cup, primind vizita lui Norrkoping Dolphins. Oltenii au câștigat primele două jocuri din sezonul regulat și, cu un succes în fața suedezilor, ar face un pas important spre calificarea în faza următoare a competiției.

SCM U Craiova are parte de o stagiune excelentă pe plan internațional, reușind să ajungă în premieră în grupele FIBA Europe Cup și să debuteze cu victorii în această cupă europeană. În prima etapă, alb-albaștrii au trecut de CSO Voluntari, iar în runda secundă s-au impus în Germania, împotriva lui HAKRO Merlins Crailsheim.

În schimb, evoluțiile solide din Europa și-au pus amprenta asupra prestațiilor pe care trupa lui Vitaly Stepanovski le are în Liga Națională de Baschet Masculin. SCM U Craiova are, până în acest moment, două înfrângeri: cu U-BT Cluj-Napoca și cu FC Argeș Basketball.

De partea cealaltă, Norrkoping Dolphins are un succes și un eșec în FIBA Europe Cup. Elevii lui Mikko Riipinen au învins-o, în prima etapă, pe Merlins Crailsheim, însă au pierdut, în runda secundă, împotriva lui CSO Voluntari.

În campionat, „delfinii” au un bilanț de 3-1, singura înfrângere venind în fața liderului din Basketligan, Boras (6-0). De menționat este că Norrkoping Dolphins va juca în această seară (24.10) împotriva lui BC Lulea, formație aflată pe locul al doilea în Suedia.

Cei mai buni marcatori ai suedezilor au fost Koby McEwen (16.0 puncte), James Murray-Boyles (14.0 puncte) și Zach Thomas (12.0 puncte). De partea cealaltă, de la Craiova s-au remarcat Shawn Hopkins (14.8 puncte), Giordan Watson (9.2 puncte, 7.8 pase decisive), Demonte Flanningan (10.0 puncte, 7.2 recuperări) și Dimitrije Nikolic (11.0 puncte).

Așadar, pentru SCM U Craiova urmează unul dintre cele mai importante meciuri din istoria clubului. În cazul unui succes, trupa lui Stepanovski ar ajunge la un bilanț de 3-0 și ar ajunge cu un picior în faza următoare a FIBA Europe Cup. De asemenea, alb-albaștrii le-ar întinde o mână celor de la CSO Voluntari, care ar putea profita pentru a ajunge pe poziția secundă în grupa H.

Partida din Sala Polivalentă are loc miercuri, 26 octombrie, la ora 19:00, și poate fi urmărită, în direct, pe canalul de YouTube al FIBA.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!