Stiri Cupa României Masculin

SCM U Craiova încheie, pe teren propriu, prima participare în FIBA Europe Cup

SCM U Craiova încheie, pe teren propriu, prima participare în FIBA Europe Cup

Miercuri, 8 februarie, SCM U Craiova își încheie aventura în FIBA Europe Cup pe teren propriu, acolo unde primește vizita lui Niners Chemnitz. Aflată la prima participare în această competiție, gruparea olteană a reprezentat o surpriză plăcută, s-a calificat în grupele principale, apoi a avansat în Top 16, unde nu a mai ținut pasul cu adversarele sale.

Drept urmare, Craiova nu a reușit nicio victorie în grupa I, având un coșaveraj de -93 în cele cinci meciuri disputate. Totuși, alb-albaștrii au arătat bine în anumite partide, cum a fost și cea din etapa precedentă, jucată în compania lui Cholet Basket.

După un duel echilibrat, francezii s-au impus cu 71 la 64, însă trupa lui Vitaly Stepanovski a lăsat impresia că ar fi putut face mai multe în această fază a competiției. Acum, pe craioveni îi așteaptă disputa cu Niners Chemnitz și ultima reprezentație în fața propriilor suporteri, în FIBA Europe Cup.

În tur, germanii s-au impus drastic, 93-62, conduși fiind de un Arnas Velicka în mare formă: 18 puncte, 9 pase decisive, 5 recuperări, +32 la eficiență. Pentru oaspeți s-au remarcat Topias Palmi (19 puncte) și Dimitrije Nikolic (14 puncte).

În ciuda acelui succes, echipa lui Rodrigo Pastore a fost și ea eliminată din FIBA Europe Cup, având un bilanț de 2-3 și nemaiputând să le ajungă în clasament pe FC Porto și pe Cholet Basket.

În Bundesliga, Chemnitz are zece victorii și șapte înfrângeri și se află pe locul 5, fiind în fața unor grupări de tradiție precum Ludwigsburg, Ulm sau Brose Bamberg. După două înfrângeri la rând, alb-portocaliii au obținut un succes foarte important, în deplasare, pe terenul lui Crailsheim Merlins.

În schimb, SCM U Craiova a încasat o înfrângere dureroasă în prima etapă din Top 10. Oltenii au jucat tot în deplasare, la CSM Constanța, iar gazdele au controlat primele trei sferturi, având un avans de 15 puncte înaintea actului decisiv: 59-44.

A urmat o revenire spectaculoasă a Leilor din Bănie, care nu au renunțat la luptă și au încercat să se impună. Totuși, elevii lui Alexandru Olteanu au rezistat și au învins cu 72 la 70, complicând situația Craiovei în Top 10. Cu un bilanț de 3-6, echipa lui Vitaly Stepanovski se află pe poziția a 8-a, la egalitate cu CSU Sibiu, CSM Constanța și SCM Timișoara.

Așadar, miercuri, 8 februarie, de la ora 19:00, SCM U Craiova primește vizita lui Niners Chemnitz într-un meci fără miză, din punct de vedere a clasamentului, însă importantă pentru palmaresul alb-albaștrilor și pentru moralul acestora, atât înainte de Cupa României, cât și în vederea calificării în playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Partida va putea fi urmărită, în direct, pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!