Stiri Cupa României Masculin

SCM U Craiova luptă pentru a opta victorie pe teren propriu

SCM U Craiova luptă pentru a opta victorie pe teren propriu

SCM Universitatea Craiova întâlnește pe teren propriu formația CSM Baschet Petrolul Ploiești în runda a 24-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, într-un joc programat să aibă loc sâmbătă, 19 martie.

Oltenii și-au revenit după eșecurile cu FC Argeș și CSO Voluntari, impunându-se la 11 puncte diferență pe terenul lui CSM Focșani (82-71) ultima dată. Michael Qualls a strălucit în acel joc, fiind foarte aproape să-și egaleze recordul stagional de puncte marcate în Liga Națională. Pe lângă Qualls, un singur baschetbalist a avut Craiova în double digits, pe Khalif Wyatt (14 puncte).

Prahovenii vin după două victorii la rând, mai întâi un succes obligatoriu cu Miercurea Ciuc și cel mai recent un meci foarte important câștigat, cu CSA Steaua, pentru a păstra șanse la playoff. Ploieștiul și-a egalat recordul stagional de recuperări ofensive (16), iar în privința încercărilor precise de două puncte s-a atins un season-high, cu 30.

Luptă pentru clasări cât mai bune

Craiova este într-o luptă la distanță cu CSM Oradea pentru obținerea locului 4 la finalul sezonului regulat, acum ambele având 14 victorii în dreptul lor, alb-albaștrii jucând un meci în plus și au acumulat 7 înfrângeri, spre deosebire de cele 6 ale orădenilor.

CSM Petrolul, în schimb, are 10 victorii până acum, capitol la care nou-promovate se află la egalitate cu CSA Steaua și Athletic Constanța, formații care au meci direct în etapa aceasta. Pe lângă duelul de la Craiova, pe prahoveni îi așteaptă trei dispute dificile în următoarea perioadă, cu Oradea și Dinamo respectiv la Voluntari.

Liderii la puncte și assist-uri, în tabăra oltenilor

Michael Qualls (22.3 puncte) și Troy Franklin (6.7 pase decisive) sunt lideri în LNBM la aceste capitole, SCM Universitatea Craiova avându-l și pe al doilea jucător ca procentaj la încercările de două puncte, Joshua Hawley (63.4%). Andrej Magdevski (6.4 pase decisive, al doilea în campionat) și Earl Watson (3.3 recuperări ofensive, al treilea la acest capitol) sunt oamenii din topul statisticilor individuale pentru CSM Petrolul.

La trei capitole nu sunt cele două echipe în primele opt în Liga Națională, Craiova la procentajul liberelor transformate (67.7%), la procentajul triplelor bune (34.8%) și la recuperările defensive (24.8). Prahovenii se regăsesc în partea a doua la recuperările defensive (26.0) și la triplele reușite (31.9%), iar la assist-uri (16.8) sunt la limită în a pătrunde în Top 8.

Partida din Bănie începe la ora 18.00 și va putea fi urmărită pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook SCM Craiova

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!