Stiri Cupa României Masculin

SCM U Craiova primește vizita lui CSM Oradea în runda a 22-a

SCM U Craiova primește vizita lui CSM Oradea în runda a 22-a

Astăzi, 11 martie, în Sala Ion Constinescu, SCM U Craiova primește vizita lui CSM Oradea, într-un meci din etapa a 22-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida va începe la ora 19:00 și va putea fi urmărită, în direct, doar pe FRB TV.

Ambele formații vin după victorii obținute în runda precedentă. Oltenii s-au impus fără probleme pe terenul lui SCM Timișoara, având un avantaj de 25 de puncte înaintea actului decisiv. În sfertul al 4-lea, elevii lui Vitaly Stepanovski au ridicat piciorul de pe accelerație, iar bănățenii au mai recuperat din diferență însă SCM U Craiova s-a impus cu 85 la 72.

Topias Palmi a fost liderul indiscutabil al alb-albaștrilor, acesta adunând 29 de puncte, 6 recuperări, 2 intercepții, o pasă decisivă și un capac.

De partea cealaltă, în runda cu numărul 21, CSM Oradea a câștigat cu scorul de 81 la 80, în fața lui CSU Sibiu, după un meci în care sibienii au condus în mare parte. Apoi, la mijlocul acestei săptămâni, bihorenii au mai disputat o partidă, în compania lui Rapid București, și de această dată au obținut o victorie la o diferență mai mare: 88-71.

Josh Bostic a avut cea mai bună evoluție a sa în echipamentul roș-albastru, remarcându-se cu 20 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție și un capac. După terminarea disputei, Cristian Achim s-a arătat nemulțumit de atitudinea arătată de unii jucători pe care, însă, nu i-a nominalizat.

Așadar, se anunță un duel interesant în Sala Ion Constantinescu din Craiova. Gazdele au un bilanț de 4 victorii și 6 înfrângeri și se află pe ultimul loc în Top 10, în timp ce oaspeții, cu 10-1, ocupă prima poziție în clasament, fiind la egalitate cu U-BT Cluj-Napoca.

De altfel, trupa antrenată de Cristian Achim stă mai bine la toate capitolele statistice, cu excepția turnoverurilor acolo unde au o medie de 13.6, iar adversarii au 12.4. Cele mai mari diferențe sunt la puncte (76.7 – 89.3), recuperări (31.8 – 38.1) și la eficiență (82.4 – 112.1).

Atât Craiova, cât și Oradea au în lot un jucător accidentat pe termen lung: Giordan Watson la olteni și Justin Carter la bihoreni. Oaspeții l-au adus însă pe Josh Bostic ca înlocuitor pentru Carter, în timp ce gazdele nu au anunțat deocamdată niciun transfer, chiar dacă au mai existat anumite zvonuri.

Watson era cel mai bun marcator și pasator al formației lui Stepanovski, astfel că absența lui este o lovitură puternică pentru craioveni. Totuși, Palmi pare să fie într-o formă excelentă, iar alb-albaștrii mai au și alți jucători valoroși.

De partea cealaltă, Erick Neal este cel mai bun marcator și pasator al orădenilor, în timp ce Mark Ogden Jr. este cel mai bun recuperator: 6.4.

Din punct de vedere al autohtonilor, gazdele dispun de George Blaj-Voinescu, Alexandru Coconea, Bogdan Țîbîrnă și George Alexandru Vlad. În schimb, oaspeții îi au în rotație pe Tudor Gheorghe, Bobe Nicolescu, Kris Richard, Cătălin Baciu, Enzo Vescan și Luca Năstruț.

Confruntarea va fi arbitrată de Marius Ciulin, Sorin Drugău și Cristian Trofim, iar comisar din partea FRB va fi Viorel Constantinescu. Meciul va începe la ora 19:00 și va putea fi urmărit, în direct, pe FRB TV.

*foto: Ionuț Greere/Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!