Stiri Cupa României Masculin

SCM U Craiova primește vizita lui Dinamo București într-o restanță

SCM U Craiova primește vizita lui Dinamo București într-o restanță

Marți, 14 martie, SCM U Craiova primește vizita lui CS Dinamo București, într-o restanță din etapa a 20-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Duelul trebuia să aibă loc inițial la începutul lunii februarie, însă a fost amânat pentru că oltenii aveau meci în FIBA Europe Cup.

Între timp, a trecut mai bine de o lună în care cele două formații au mai avut câteva jocuri. De exemplu, gazdele au evoluat în Cupa României, acolo unde au reușit să treacă de CSO Voluntari, fiind învinși în semifinale, de U-BT Cluj-Napoca. În campionat, elevii lui Vitaly Stepanovski au jucat în această lună cu SCM Timișoara și cu CSM Oradea.

Alb-albaștrii au câștigat în fața trupei antrenate de Dragan Petricevic, scor 72-85, însă au fost învinși de gruparea lui Cristian Achim: 53-70. SCM U Craiova a avut doar doi jucători în double-figures în duelul cu CSM Oradea: Dimitrije Nikolic (12 puncte) și Topias Palmi (11 puncte).

De partea cealaltă, dinamoviștii nu au participat la Final 8-ul Cupei României așa că au avut o lungă pauză până la începutul lunii martie. În 6 martie, elevii lui Sotiris Manolopoulos au fost învinși de FC Argeș Basketball cu scorul de 82 la 74 și, patru zile mai târziu, aceștia au pierdut în fața lui BC CSU Sibiu: 67-84.

Liderii alb-roșiilor au fost Andy Ogide (13 puncte), Ștefan Grasu (13 puncte), Donte Ingram (12 puncte) și Andrei Mandache (10 puncte). Dinamo a evoluat fără Vlad Moldoveanu, Marquis Addison și Radu Vîrnă.

Nici craiovenii nu au la dispoziție lotul complet, Giordan Watson lipsind pentru tot restul sezonului.

În acest moment, cele două adversare de marți au același bilanț (4-7) și împart pozițiile 7-9 cu CSM Constanța, care are trei victorii și nouă înfrângeri. Din punct de vedere statistic, SCM U Craiova stă mai bine doar la capitolul turnoverurilor: 12.4 – 12.7.

În rest, chiar dacă nu sunt diferențe mari, CS Dinamo București are avantaj: puncte (75.5 – 78.2), recuperări (31.7 – 33.5), pase decisive (15.8 – 17.0), intercepții (6.0 – 6.8), capace (1.7 – 2.3), eficiență (80.4 – 88.6), procentajul aruncărilor libere (72.3% - 73.1%), procentajul aruncărilor de două puncte (55.0% - 56.1%), procentajul aruncărilor de trei puncte (31.9% - 33.7%).

Alb-albaștrii se întorc în Sala Polivalentă, după ce duelul cu CSM Oradea l-au jucat în Sala Ion Constantinescu. Partida are loc marți, 14 martie, la ora 20:00, și poate fi urmărită doar pe FRB TV.

*foto: Ionuț Greere/Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!