Stiri Cupa României Masculin

SCM U Craiova primește vizita Rapidului în ultima repetiție înaintea Final Four-ului Cupei

SCM U Craiova primește vizita Rapidului în ultima repetiție înaintea Final Four-ului Cupei

SCM Universitatea Craiova și CS Rapid București se întâlnesc în această seară, 11 februarie, în Polivalenta craioveană în cadrul etapei a 20-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Oltenii s-au impus în ambele partide disputate până acum în noul an și traversează o perioadă cu șase victorii în ultimele șapte întâlniri. În duelul cel mai recent, de pe terenul Galațiului, formația antrenată de Michalis Kakiouzis a dispus cu 85 la 69, Joshua Hawley, Michael Qualls și Peter Olisemeka fiind în double figures.

Rapidul a întrerupt în urmă cu câteva zile o serie de cinci înfrângeri, prin victoria de pe teren propriu din derby-ul cu CSA Steaua (92-89). Nou-promovata a câștigat în acest sezon doar în Giulești, departe de casă fiind cu 0-8 bilanț. Devon Bookert s-a remarcat cu 23 de puncte, 6 pase decisive și 6/10 din acțiune împotriva Stelei, fiind la cel mai bun meci alături de Rapid.

Craiova a ajuns la 10 victorii în LNBM, cifră cu care se clasează momentan pe poziția a opta, dar cu doar 14 meciuri disputate. Rapid este penultima, cu 4-13 bilanț.

În tur, duelul a necesitat o repriză de prelungiri, atunci Rapid impunându-se cu 81-79. Jordan Swopshire a încheiat cu 22 de puncte pentru învingători, urmat din tabăra adversă de Troy Franklin (20 de puncte, 8 pase decisive). Cu double-double au încheiat Hawley și Qualls de la Craiova, acesta din urmă fiind la două assist-uri distanță de triple-double, în vreme ce de la Rapid a reușit să contribuie cu 17 recuperări Erik Copes, pe lângă cele 10 puncte.

În lotul Craiovei se află principalul marcator al campionatului, Michael Qualls având o medie de 23.9 puncte în acest sezon, iar la Rapid este Erik Copes, atât cel mai bun marcator (15.6 puncte), cât și principal recuperator (10.8). Copes este depășit în Liga Națională la nivelul recuperărilor doar de un singur jucător, Kevin Allen de la CSM Târgu Jiu.

Meciul din Bănie începe la ora 18.00 și va fi transmis în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Rapid București Baschet Masculin

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!