Stiri Cupa României Masculin

SCM U Craiova se impune pe terenul lui CSM Focșani

SCM U Craiova se impune pe terenul lui CSM Focșani

SCM Universitatea Craiova a câștigat prima partidă a etapei a 23-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 82-71 vineri (11.03) pe terenul lui CSM 2007 Focșani. Oltenii au condus la un moment dat cu +16 pe tabelă, dar vrâncenii au revenit și au echilibrat disputa.

Amfitrionii au început duelul în formula Wade Chatman, Reljic, Pustahvar, Bratosin și Morant, iar formația olteană a replicat printr-un prim 5 alcătuit din Wyatt, Gavriloaia, Qualls, Robinson și Țîbîrnă.

Întâlnirea a fost deschisă de tripla lui Wyatt și Qualls a menținut diferența de trei puncte cu liberele sale precise, 5-2, ulterior acesta a finalizat un three-point play și oltenii mergeau la 8-2. Run-ul oaspeților s-a prelungit cu triplele lui Gavriloaia și Qualls, în cele din urmă la 14-2 venind primul time-out al partidei. Pavle Reljic a oprit pentru moment seria excelentă a vizitatorilor (16-4), Țîbîrnă scuturând plasa de la distanță și Craiova conducea cu +15 diferență. Vrâncenii au punctat în premieră din spatele arcului de cerc prin Reljic și apoi Steger a continuat să reducă din handicap, 20-9. Sfertul inaugural s-a terminat cu 22-12 în favoarea vizitatorilor, Steger și Qualls ratându-și ultimele încercări.

Vrâncenii au început mai bine sfertul al doilea și au redus diferența la două posesii prin coșul lui Morant (22-16), de unde Franklin și Qualls au replicat cu cinci puncte la rând. CSM Focșani a înjumătățit din nou diferența și după reușita lui Steger, Kakiouzis cerea time-out la 27-21 pentru formația sa. Craiova nu s-a regăsit după acel moment și gazdele au egalat situația, 27-27, apoi cu tripla lui Baker au trecut în premieră la conducere cu patru minute înaintea pauzei și cu liberele împărțite de Steger s-a ajuns la 34-31. Focșani s-a dus la două posesii în față cu încă un coș semnat de Onno Steger, la pauză intrându-se cu 39-33 de partea gazdelor.

Formația lui Mihai Petruț a revenit după un sfert inaugural modest și a preluat conducerea în privința procentajelor din acțiune (45-37%), la încercările de la distanță fiind egalitate perfectă (5/14). CSM Focșani a recuperat mai bine în prima repriză (19-16) și rezervele echipei au contribuit mai mult (23-5 puncte), Onno Steger și Michael Qualls fiind remarcații primelor 20 de minute, cu 15 puncte fiecare.

Craiova a egalat situația la 40 de secunde de la reluare, 39-39, iar Qualls și-a transformat libera suplimentară pentru un four-point play cu care oltenii mergeau la 43-39. Diferența s-a redus la un singur punct după tripla lui Steger și Petrișor a egalat situația, 47-47, la jumătatea sfertului trei. Qualls a urcat ecartul la două posesii, dar Morant a înjumătățit avantajul Craiovei (52-50), lucru bifat apoi și de Steger, apoi Focșaniul avea să piardă două posesii importante și Robinson a finalizat cu dun pentru 56-52. Michael Qualls a punctat de la distanță în ultimul minut al acestui parțial și apoi i-a aplicat un capac lui Justin Baker, SCM U Craiova intrând în sfertul decisiv cu 61-55.

Liberele lui Reljic au fost urmate de tripla lui Qualls și oltenii mergeau la 64-57 în debutul parțialului al patrulea, Cătălin Petrișor răspunzând de la distanță, însă cu cinci puncte la rând din partea Craiovei situația de pe tabelă a ajuns la 69-60. Oaspeții s-au desprins la o diferență formată din două cifre, apoi ambele combatante precipitându-se pe atac, liberele lui Wyatt modificând iar scorul, 74-63. CSM Focșani a redus cel mult până la -8 pe finalul partidei, Craiova impunându-se cu 82-71.

Oltenii trec la 14-7 și o să joace cu CSM Petrolul Ploiești în Bănie, iar Focșaniul coboară la 8-14 și are un meci restant cu SCM OHMA Timișoara tot acasă, marți (15.03).

Michael Qualls a făcut un monster-game, cu 38 de puncte (5/11 de la distanță), 6 recuperări, 2 intercepții și 2 capace, urmat de Khalif Wyatt (14 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări). Onno Steger a încheiat cu 26 de puncte, 5 recuperări și 3 intercepții venind de pe bancă, fiind secondat de Justin Baker (14 puncte, 3/6 de afară, 7 recuperări) și Pavle Reljic (10 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive).

*foto: Facebook SCM Craiova

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!