Stiri Cupa României Masculin

SCM U Craiova și-a luat revanșa în fața celor de la CSM Târgu Mureș

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
17.12.2022

SCM U Craiova și-a luat revanșa în fața celor de la CSM Târgu Mureș

SCM U Craiova a continuat seria evoluțiilor reușite din Liga Națională și a ajuns la patru victorii consecutive în competiția internă după succesul cu 90-86, după o repriză de prelungiri, în fața celor de la CSM Târgu Mureș.

SCM U Craiova: Giordan Watson, Shawn Hopkins, George Blaj-Voinescu, Demonte Flannigan, Dimitrije Nikolic

CSM Târgu Mureș: Goran Martinic, Jonathan Person, Goran Gajovic, Solyom Botond, Szabolcs Santa

Confruntarea a debutat cu câte o reușită din interior a veteranilor Santa și Watson. Gajovic a bifat prima lovitură de la distanță a confruntării. Isprava sa a fost repetată de Person, care îi ducea pe mureșeni în avantaj (6-9). Nikolic a oprit momentul bun al adversarilor, înainte ca Martinic să își treacă și el în cont o triplă. Gajovic a dus scorul la 11-17, dar gazdele au încheiat sfertul cu un run de 6-0 care restabilea egalitatea.

Watson și Palmi au înscris primele triple ale Leilor din Bănie chiar în startul sfertului secund, iar craiovenii reveneau în avantaj. Santa și Lowrance au mutat jocul în interior și au reușit să încline din niu balanță în favoarea grupării oaspete (25-26). Nikolic a replicat imediat cu un and-one sub inel. Palmi a reușit un nou coș de afară și a dus scorul la 31-31. Gruparea nou-promovată a încheiat repriza cu un run de 9-2, iar la pauza mare tabela indica 33-40.

Lowrance a făcut ca diferența de pe tabelă să devină de două cifre imediat după revenirea de la vestiare. Person și Santa au majorat avansul la 14 lungimi. Nikolic a oprit run-ul adversarilor. Hopkins a lovit de la distanță, iar Mijovic a dus scorul la 42-49 cu un coș de la semi-distanță împotriva fostei sale echipe. Run-ul gazdelor a continuat cu o nouă triplă a lui Hopkins și un and-one al lui Palmi. În cele din urmă, înaintea ultimului sfert, Târgu Mureș conducea cu 51-56.

Ultimul parțial a fost sărac în realizări ofensive în primele trei minute, singurele coșuri din acțiune fiind reușite de Lowrance și Martinic. Trupa lui Vitaly Stepanovski a reintrat în meci prin Watson și Palmi care au restabilit egalitatea cu două reușite din spatele semicercului (60-60). Martinic a răspuns printr-o reușită similară. Mureșenii au reușit să se distanțeze prin liberele lui Person. Watson a reușit totuși să îi conducă pe olteni către o nouă revenire în meci și să ducă scorul la 69-68. Person a reușit să trimită meciul în prelungiri cu un layup la ultima posesie. Acolo, Craiova a avut câștig de cauză și s-a impus cu 90-86.

Giordan Watson a fost omul meciului și a totalizat 27 de puncte și 8 pase decisive. Topias Palmi a strâns și el 21 de puncte. Jonathan Person a fost MVP-ul Mureșului și a terminat cu 20 de puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive. Goran Martinic a avut 19 puncte și 5 assist-uri.

SCM U Craiova urmează să joace pe terenul celor de la Cholet la mijlocul săptămânii în Europe Cup. CSM Târgu Mureș va primi vizita lui BC CSU Sibiu și U-BT Cluj în ultimele zile ale anului.

*foto: Facebook/CSM Târgu Mureș

4 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Imi poate spune
    cineva care a fost la sala sau a vizionat meciul,chiar sunt epuizati baietii?

    cu 1 an în urmă (17.12.2022)
    • SCM "U" Craiova SirCharles:

      #1 Coach
      Craiova are banca scurta pentru ritmul in care s- a angrenat.
      Meritul parcursului European și național aparține unui singur om (dublat de asistentul sau) și susținut de conducerea clubului: Vitaly Stepanovski.

      cu 1 an în urmă (17.12.2022)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Meci
      Eu m-am referit strict la meciul acesta.Are cumva Muresul vreo banca lunga sau pe Doncic si Jokic in echipa?

      cu 1 an în urmă (18.12.2022)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova LeVar DolJianu :

    Banca scurta
    Mureșul nu joaca din 3 in 3 zile. Nici nu are deplasări lungi. E firesc sa stea mai bine fizic.
    Craiova e obligată practic sa abordeze inteligent partidele in aceasta perioada, lipsa unei rotații lungi neputând fi altfel gestionata.

    cu 1 an în urmă (18.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!