Stiri Cupa României Masculin

SCM U Craiova și CSU Sibiu se duelează în etapa a șasea a Ligii Naționale

SCM U Craiova și CSU Sibiu se duelează în etapa a șasea a Ligii Naționale

SCM Universitatea Craiova și BC CSU Sibiu se întâlnesc în etapa a șasea a conferinței A din Liga Națională de Baschet Masculin, duelul din Bănie fiind programat sâmbătă seara, 19 noiembrie.

Oltenii au deja un prim meci jucat după această pauză datorată naționalelor, „Leii din Bănie” fiind învinși la Târgu Mureș cu 73 la 75 într-o restanță din etapa a doua a campionatului. Formația lui Vitaly Stepanovski a pierdut la capătul unui meci cu 13 schimbări la conducere și în care a fost egalitate de șapte ori, ajungând astfel la 1-3 bilanț în conferința A.

CSU Sibiu are două înfrângeri la rând în Liga Națională după un debut de sezon cu 3-0, cele care au putut să învingă gruparea galben-albastră fiind U-BT Cluj și Rapid București, echipe rămase fără eșec în conferința A după câte patru meciuri jucate. Confruntarea cu Rapid, din Sala Transilvania, a fost prima pentru sibieni în campionat când n-au putut să înscrie măcar 85 de puncte.

În privința întâlnirilor directe din ultima perioadă dintre Craiova și Sibiu, adversarele și-au împărțit victoriile, oltenii ieșind învingători în ambele confruntări din sezonul trecut, după ce Sibiul a câștigat meciurile din 2020/2021. Un joc amical a avut loc între cele două la Memorialul Elemer Tordai în luna septembrie, atunci Craiova câștigând cu 78 la 76.

Față de acel amical, în ambele loturi au apărut modificări, la Craiova sosind Milivoje Mijovic și Topias Palmi, iar la Sibiu a semnat Gaston Whelan, cel din urmă după accidentarea lui Unai Mendicote.

La principalele statistici stă mai bine CSU Sibiu, cu toate că ambele echipe au cifre modeste în privința recuperărilor. Echipa lui Miguel Angel Hoyo este în prima jumătate a clasamentului la puncte pe meci, assist-uri sau intercepții, precum și la procentajele aruncărilor libere și de la distanță. De cealaltă parte, Craiova este în top la assist-uri și printre echipele cu cele mai puține turnovers.

Meciul din Bănie are loc sâmbătă seara, 19 noiembrie, începând cu ora 19.00 și o să fie în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!