Stiri Cupa României Masculin

SCM U Craiova trece ușor de BC CSU Sibiu și obține o victorie necesară

SCM U Craiova trece ușor de BC CSU Sibiu și obține o victorie necesară

Sâmbătă, 19 noiembrie, SCM U Craiova a primit vizita lui BC CSU Sibiu, într-un meci din cadrul etapei a șasea a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Gazdele au evoluat ca o formație care are mare nevoie de victorie și au dominat partida, câștigând la o diferență de 25 de puncte: 97-72.

SCM U Craiova: Giordan Watson, Demonte Flanningan, George Blaj-Voinescu, Dimitrije Nikolic, Topias Palmi

BC CSU Sibiu: Gaston Whelan, Roberts Blumbergs, Mirel Dragoste, Dallas Walton, Sebastian Ionescu

Gazdele au început meciul cu un parțial de 7-0, patru puncte fiind marcate de Blaj-Voinescu. Oaspeții au răspuns cu un run de 5-0, după un coș al lui Whelan și un and-one al lui Ionescu. Palmi și Blumbergs au reușit fiecare câte o triplă iar, ceva mai târziu, letonul Sibiului și-a adus echipa pentru prima oară în avantaj: 12-10. Au urmat șase puncte consecutive înscrise de Craiova și, după o triplă pe sirenă a lui Palmi, oltenii și-au adjudecat actul inaugural cu 23 la 17.

Sfertul al doilea a avut un ritm foarte intens, marcându-se nu mai puțin de 48 de puncte. După un debut echilibrat, oltenii au preluat inițiativa asupra jocului și s-au remarcat prin Shawn Hopkins, Cortez Edwards și Milivoje Mijovic. Miguel Angel Hoyo a cerut un timp de odihnă, însă acesta nu a avut niciun efect, iar alb-albaștrii s-au distanțat din ce în ce mai mult pe tabelă. În cele din urmă, Palmi, după o fază aproape la fel ca cea de la finalul primei secvențe, a stabilit scorul final al reprizei întâi: 54-34.

După revenirea de la vestiare, galben-albaștrii au avut o perioadă mai bună, în care au reușit să se apropie la 14 puncte, 58-44, grație jocului excelent al lui Blumbergs. În ciuda acestui aspect, Vitaly Stepanovski nu a solicitat time-out, iar elevii săi s-au redresat. Palmi a continuat să arunce foarte bine din afara semicercului, iar Edwards a reușit câteva faze spectaculoase. Oltenii s-au distanțat din nou la peste 20 de puncte și, chiar dacă au mai existat momente în care sibienii au jucat mai bine, rezultatul final nu a fost pus în pericol. SCM U Craiova a gestionat bine avantajul și s-a impus cu 97 la 72.

Cei mai buni marcatori ai învingătoarei au fost Topias Palmi (25 de puncte), Milivoje Mijovic (15 puncte) și Cortez Edwards (14 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive). De partea cealaltă, s-au remarcat Roberts Blumbergs (14 puncte, 6 recuperări), Daniel Manchon (13 puncte), Dallas Walton (12 puncte) și Baris Ozkan (12 puncte).

Datorită acestui rezultat, SCM U Craiova ajunge la un bilanț de 2-3 în conferința A a Ligii Naționale. În schimb, BC CSU Sibiu are trei victorii și tot atâtea înfrângeri în acest început de stagiune.

Pentru olteni urmează meciul cu HAKRO Merlins Crailsheim, din FIBA Europe Cup, în timp ce sibienii vor sta în etapa a șaptea a Ligii Naționale de Baschet Masculin

*foto: Ionuț Greere/Sportul Doljean

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    crack
    1. Recentul divortat Taylor care recunoaste ca a fost oarecum high cand a semnat cu U ar trebui sa ne dea curaj - se poate si la case mai mari, totul e sa vrei.
    2. La un moment dat, parca Hoyo l-a trimis pe Floca inapoi pe banca - honey moon is over.
    3. Sponsorii care prefera performanta in loc de bad publicity sa ridice mana.
    4. La +/- azi am fost sub 0 pe linie.
    5. Cand MAH mai anunta ca echipa e pregatita, run.

    E cat se poate de nasol. In timp ce majoritatea echipelor au progresat si nivelul jocului a crescut (si nu ma refer la U, Oradea, care de sus s-au dus tot in sus ci la cei mai de mijloc de clasament), noi suntem in cadere libera.

    cu 1 an în urmă (19.11.2022) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Nu supralicitez victoria
    intrucat,fara ofensa pentru sibieni,am intalnit o echipa foarte slaba,efectiv o gluma fata de ceea ce obisnuia Sibiul sa prezinte,asa ca despre joc nu am ce sa comentez,singura intrebare posibila fiind legata de diferenta de scor.A,mai e inca una,ce cauta doua calamitati precum Tibarna si Barro pe terenul de baschet?
    Am vrut sa spun asta mai de mult,nu fac observatii gratuite,superficiale sau ca sa atat orgoliile,dar toata aprecierea si tot respectul pentru suporterii sibieni,din punctul meu de vedere fara rival in tara in acest moment!Spun asta nu numai prin prisma atmosferei insufletite din Sala Transilvania,ci prin prisma faptului ca insotesc echipa pretutindeni si daca judecam corect,e chiar mare mare lucru sa-ti sacrifici o groaza de timp si destui bani ca sa colinzi tara la fiecare doua saptamani(banuiesc ca nu e galerie "profesionista")!Plus o palma morala data conducerii sibiene,care cel putin sezonul asta le-a oferit ceea ce se vede cu ochiul liber!

    cu 1 an în urmă (20.11.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!