Stiri Cupa României Masculin

Șerban Sere a explicat de ce nu a rămas Kris Richard la Oradea

Șerban Sere a explicat de ce nu a rămas Kris Richard la Oradea

La fel ca în ultimele sezoane, CSM Oradea a reușit să păstreze cea mai mare parte a lotului și abordează stagiunea 2020-2021 cu o formație deja omogenă. Cea mai importantă schimbare față de ediția trecută a Ligii Naționale e înlocuirea lui Kris Richard cu Stephen Holt.

În cadrul emisiunii Actual Regional, de la TVR Cluj, Șerban Sere, directorul lui CSM Oradea, a fost întrebat de motivele pentru care Richard nu a rămas în lotul lui Cristian Achim.

Este o întrebare grea, o întrebare importantă, știu că lumea așteaptă acest răspuns. Este o situație mai complexă. Noi, la începutul sezonului, când am reînceput construcția acestei echipe, l-am pus pe Richard în capul listei. Dar am simțit, la un moment dat, că Kris are nevoie de o schimbare. Ne-a și spus la început, oarecum, că ar încerca altceva.

Pretențiile lui financiare, în paralel cu această solicitare, au fost mult peste posibilitățile noastre în acel moment. Toți jucătorii noștri au acceptat la unison o reducere salarială vizavi de sezonul trecut, având în vedere această situație delicată în care ne aflăm și țin să le mulțumesc pentru asta. În schimb, Kris și-a dorit altceva și, pe lângă faptul că nu am putut să onorăm pretențiile lui financiare, am considerat că nici nu este echitabil și fair vizavi de ceilalți componenți ai echipei să schimbăm regula jocului. Așa cum voalat am înțeles de la unii jucători, am fi avut niște jucători nefericiți, în condițiile în care toți au acceptat regula.

Dar, repet, a fost dorința lui Kris de a încerca altceva. Eu nu pot decât să-i urez succes. Sigur că ne-am fi dorit, așa cum am spus la început, să continuăm, dar nu putem să ne opunem dorinței lui. La noi întotdeauna au jucat jucători care au vrut să rămână cu inima deschisă. Niciodată nu am încercat să facem ceva împotriva voinței lor. A fost decizia lui, îi dorim succes și, cine știe, poate într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat o să-l revedem la Oradea.

Kris Richard a evoluat în ultimele trei sezoane pentru CSM Oradea, jucând nu mai puțin de 97 de partide pentru formația bihoreană. Baschetbalistul cu cetățenie română a înregistrat medii de 13.2 puncte, 3.3 recuperări, 3 pase decisive și 1.8 intercepții în stagiunea 2019-2020.

Întreaga discuție din cadrul emisiunii Actual Regional poate fi urmărită AICI.

*foto: Roby Boroș/CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!