Stiri Cupa României Masculin

Șerban Sere: „Îmi este clar cum s-a arbitrat în aceste meciuri din semifinale”

Șerban Sere: „Îmi este clar cum s-a arbitrat în aceste meciuri din semifinale”

CSM CSU Oradea s-a oprit în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2021/2022, după ce a fost eliminată cu 3-0 la general de către CSO Voluntari. Fosta campioană a României a irosit avantajul terenului propriu, câștigat chiar în ultima etapă a sezonului regulat cu o victorie clară, 101-85, chiar pe terenul ilfovenilor cu care s-au duelat în semifinale.

Prima reacție a oficialilor lui CSM CSU Oradea după acest eșec a venit din partea lui Șerban Sere. Președintele clubului orădean ne-a oferit o declarație în care face o analiză a celor întâmplate în această serie și în special a manierei de arbitraj:

„Precizez din start că echipa noastră a avut și are probleme. Jocul echipei nu a fost cel pe care ni l-am dorit, dar știm că acest grup are un nivel valoric ridicat, lucru probat și demonstrat pe parcursul întregului sezon, inclusiv la nivel internațional, acolo unde CSM Oradea a fost sfertfinalistă în FIBA Europe Cup. Sunt conștient de dificultățile de natură baschetbalistică cu care s-a confruntat echipa noastră de-a lungul acestui sezon.

Cu toate acestea aș vrea să remarc faptul că de-a lungul semifinalei pe care am disputat-o în compania lui CSO Voluntari s-au întâmplat anumite lucruri asupra cărora îmi este imposibil să le omit sau să le trec cu vederea.

Raportul aruncărilor libere executate de cele două echipe pe parcursul celor cinci meciuri disputate în acest sezon competițional a fost de 72-126. Îmi este greu să cred că diferența între două astfel de echipe poate să fie de 54 aruncări libere în cinci meciuri, adică de peste 10 aruncări libere în medie pe meci.

Mă întreb cum este posibil să delegi exact aceeași brigadă de arbitri la Meciul 1 al semifinalei Ligii Naționale, la distanță de aproximativ două săptămâni de la precedenta întâlnire a acestor echipe. Meci în care raportul aruncărilor libere a fost de 37-12. Anumiți arbitri au primit delegări multiple la meciurile dintre Voluntari și Oradea în timp ce alți arbitri au fost refuzați sau ignorați de la delegări.

Totul a culminat prin faptul că ni s-a luat inclusiv ultima șansă la acțiunea lui Kris Richard prin care echipa noastră ar fi restabilit egalitatea pe finalul ultimului meci. Nu știu cum ar fi decurs lucrurile în continuare, dar îmi este clar cum s-a arbitrat în aceste meciuri.

Sunt profund surprins de faptul că nu a existat vreo reacție oficială în urma celor întâmplate. Am crezut de mult apuse acele vremuri în care arbitrajele au fost de asemenea manieră și totul a trecut de parcă ar fi ceva firesc. Nu vreau să mă gândesc că aceste lucruri se vor perpetua. Refuz să accept că ceea ce s-a întâmplat poate fi tolerat și acceptat drept ceva normal.

Nu doresc să știrbesc cu nimic din meritele echipei CSO Voluntari. Vreau doar să subliniez că acest gen de arbitraj nu poate fi acceptat într-o confruntare în care se întâlnesc două echipe de valori apropiate, a căror nivel de investiție este impresionant și care ridică nivelul baschetului din România. Nu știu cine va fi interesat în continuare să finanțeze un domeniu în care oficierea este de această manieră și totodată am mari dubii că publicul larg își dorește să vadă în continuare astfel de arbitraje.”

Faza cu capacul la Kris Richard a fost analizată și de site-ul nostru, iar materialul respectiv îl puteți revedea mai jos.

Arbitrii au ratat o decizie importantă în finalul meciului 3 dintre CSO Voluntari și CSM CSU Oradea

8 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Lasă sere
    Ca roata întotdeauna se întoarce:). Lipsește Achim sa ne spună cât vreo 2/3 jucatori au avut covid înainte sau enterocolite și nu fost la capacitate maxima. Sa nu zic de vremea de afara sau drumul pana la București. Data viitoare va arbitrează Malone și cu Cristinel ( acest domn chiar are comentarii simpatice pe fb).
    Pana una alta vin niște meciuri grele pt U împotriva a 8 jucatori in frunte cu stimabila de la FRB:).

    cu 1 an în urmă (21.05.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Arbitraj
    Am vazut ambele meciuri de la Oradea si pot sa spun referitor la arbitraje

    cu 1 an în urmă (21.05.2022) Raspunde
  • YMCA fanb :

    Trăiască partidul si al nostru conducător
    Nu stim când se va termina cu hoțiile din baschet cu arbitri reșapati care au nenorocit multe campionate, prietenii noștri vechi, Olaru, Grigorutul, Stoica.
    Ii mulțumim Duamnei că a reușit multe insuccese in primul an de mandat.
    Mă gândesc că te așteaptă bihorenii cu brațele deschise.
    Succes U in finală!

    cu 1 an în urmă (21.05.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Arbitraj
    Scuze.
    Am vazut ambele meciuri de la Oradea si pot spune ca arbitrajele au fost in nota obisnuita a campionatului,adica slabe spre foarte slabe.Cu mentiunea ca dupa parerea mea au fost usor pro Voluntari.
    Dar sa fim sinceri,nu arbitrajul a fost cauza esecului CSM in semifinale.
    Ma asteptam ca Sere sa ne explice de ce Achim l-a folosit si in meciul trei pe Biskausckis ,care dupa doua evolutii submediocre la Oradea a fost ridiculizat pur si simplu de conationalul sau de la Voluntari.
    Desigur o analiza asupra arbitrajului din LNBM ar trebui făcută, si luate masuri constructive pt îmbunătățirea acestuia.
    Pînă atunci hai CSM,succes in finala mica!

    cu 1 an în urmă (21.05.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Un om mic, mic de tot...

    cu 1 an în urmă (21.05.2022) Raspunde
  • Ricardo :

    SEREEEEEEE
    Domnul Sereeee ati vazut meciurile s-au sunt meciuri povestite de un "amic" ??? Cat de impertinet sa fii sa acuzi arbitrajul cand intreaga ta echipa efectiv s-a facut de ras.....?!?!?!? Nu te mai ascunde dupa deget , recrutarea de jucatori a fost un real dezastru sezonul acesta!!!!!!!!!!

    cu 1 an în urmă (21.05.2022) Raspunde
  • Ricardo :

    SEREEEEEEE
    Domnul Sereeee ati vazut meciurile sau sunt meciuri povestite de un "amic" ??? Cat de impertinet sa fii sa acuzi arbitrajul cand intreaga ta echipa efectiv s-a facut de ras.....?!?!?!? Nu te mai ascunde dupa deget , recrutarea de jucatori a fost un real dezastru sezonul acesta!!!!!!!!!!

    cu 1 an în urmă (21.05.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    Sere
    io zic sa lasam arbitrajele si sa deschidem ochii sa vedem ca un loc 3 e cel mai bun loc care il meritam anu asta ca se putea si mai rau la cum am aratat in sezon.

    cu 1 an în urmă (26.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!