Stiri Cupa României Masculin

Sergiu Pașca, managerul lui SCM Timișoara, a făcut o radiografie a sezonului 2022-2023

Sergiu Pașca, managerul lui SCM Timișoara, a făcut o radiografie a sezonului 2022-2023

SCM Timișoara a încheiat stagiunea 2022-2023 pe locul 8 în Liga Națională de Baschet Masculin. Bănățenii au avut parte de un sezon interesant, cu suișuri și coborâșuri, unul în care au revenit în cupele europene, ajungând până în sferturile de finală ale Alpe Adria Cup.

Sergiu Pașca, managerul alb-violeților, a făcut o radiografie a acestei ediții, prin intermediul site-ului oficial al timișorenilor:

Am înregistrat un progres pas cu pas. Munca a început-o Dragan Petricevic când a ocupat funcția de manager, am continuat-o eu din această funcție, împreună cu el ca antrenor principal. Implicarea sa este mult mai mare decât ceea ce înseamnă atribuțiile unui antrenor. Și mă refer aici la implicarea pe care o are în partea administrativă și în sectorul juvenil – centrul nostru de juniori și proiectul Jr. NBA League România, menit să popularizeze baschetul în orașul nostru. Le mulțumim tuturor partenerilor noștri, Primăria Municipiului Timișoara și celor din mediul privat, care ne-au susținut în sezonul 2022-2023. Cu ajutorul lor am reușit să ne atingem obiectivele cu echipa de seniori. Ne-am calificat în playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin Mozzart Bet și am încheiat campionatul pe poziția a opta din 18 echipe participante. Am participat cu succes după o absență de zece ani în cupele europene, mai exact în Alpe Adria Cup, unde am ajuns în sferturile de finală, fază în care ne-a eliminat echipa care avea să cucerească trofeul, pe care de altfel am învins-o în sala Constantin Jude. De asemenea, am obținut o nouă calificare la turneul Final 8 al Cupei României, unde ne-a eliminat U-BT Cluj-Napoca, echipa care ulterior a pus mâna pe trofeu și care în aceste zile dispută finala campionatului.

De asemenea, Sergiu Pașca a vorbit și despre echipele de juniori ale clubului:

În sectorul juvenil am consolidat parteneriatele cu cluburile din Timișoara. Proiectul început în 2020 cu generația 2005 și-a atins apogeul cu o medalie de bronz în Campionatul Național U18. Următorul pas pentru continuarea dezvoltării acestor jucători este înscrierea echipei în Liga I, eșalonul secund al baschetului românesc, în sezonul 2023-2024. Ca o continuitate a acestui proiect demarat în sectorul juvenil urmează generația U13, cu copii născuți în anii 2011 și 2012. Primul pas a fost deja făcut, am organizat o selecție reunind copii de la echipele partenere – MP Sport, CSȘ Bega, Vest Activ și Jump Sport. Din sezonul viitor va continua în Campionatul Național și generația 2009 la categoria de vârstă U15.

*foto: Facebook – Pașca Sergiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
    te-ai molipsit de la Dragan,vorbesti numai prostii,mai facut sa ma uit din nou pe clasament
    la ce frumos ai vorbit despre "performantele" din sezonul asta mai,mai ca m-am uitat din nou pe clasament
    nu conteaza,sunte-ti pe drumul cel bun--tu si Dragan--

    cu 10 luni în urmă (27.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!