Stiri Cupa României Masculin

Sfertul 3 al celui de-al doilea meci o trimite pe U Mobitelco Cluj în faza următoare

Adrian Micinic

Adrian Micinic
27.09.2013

U Mobitelco Cluj-Napoca a eliminat pe SCM U Craiova în primul tur al Cupei României la baschet masculin - ediția 2013/14. Ardelenii au pierdut manșa inaugurală cu scorul de 82-78, însă au revenit în cea de-a doua, pe care și-au însușit-o cu scorul de 83-70.

Soarta calificării a fost decisă de către ardeleni în sfertul al 3-lea din meciul retur. În cadrul acestui act s-a consemnat un parțial de 27-11. Diferența de 16 puncte, consemnată în această perioadă de joc, s-a făcut pe fondul unui joc extrem de precis la finalizare pentru clujeni.

Mai exact este vorba despre eliberarea omului cu mingea, sau altfel spus, despre creearea situației de superioritate. Asta a căutat Clujul pe parcursul primelor șase sferturi ale acestei duble, însă fie unul, fie altul dintre jucători s-a grăbit să termina acțiunea de atac. Ei bine, în sfertul al 3-lea acțiunile de atac (cele duse până la capăt) au fost executate ca la carte.

Cifrele de mai jos, consemnate în sfertul al 3-lea, spun toată povestea:

- puncte: 27-11
- aruncări acțiune: 10/12 - 5/17
- aruncări libere: 6/6 - 0/0
- recuperări: 10-4 (2-3 la cele ofensive)
- pase decisive: 5-4
- mingi câștigate: 4-1
- mingi pierdute: 4-4
- faulturi: 3-6

Putem observa că ardelenii au dominat și la recuperare în această perioadă de joc, iar Craiova a avut o singură recuperare sub propriul coș în sfertul al 3-lea.

Defensiva Craiovei a încasat zece coșuri din acțiune, a trimis adversarul de șase ori la linia de pedeapsă, comițând șase faulturi și a câștigat o singură minge, permițând oponentului să obțină două recuperări sub propriul coș. Cu alte cuvinte apărarea oltenilor a lăsat de dorit și a permis Clujului să-și ducă ofensiva la capăt.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!