Stiri Cupa României Masculin

F8. CSM Constanța o învinge pe CSU Sibiu și avansează în semifinalele Cupei României

F8. CSM Constanța o învinge pe CSU Sibiu și avansează în semifinalele Cupei României

BC CSU Sibiu și CSM Constanța au deschis Final 8-ul Cupei României în cursul zilei de joi, 15 februarie, în Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca. Dobrogenii au reușit să câștige cu 67-63 și au avansat astfel în penultimul act al întrecerii. 
Sibiu: Jay Threatt, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Marc Loving, Rareș Uță 
Constanța: Vytenis Cizauskas, Andrei Oprean, Cedric Henderson, Rolland Torok, Bryan Griffin
Dobrogenii au avut cinci puncte fără răspuns în primul minut al întâlnirii și Threatt a înscris din colțul terenului înainte ca Henderson să facă 3-8. Ivanov a redus handicapul Sibiului la un punct, dar imediat Torok a continuat prestația excelentă a dobrogenilor din spatele arcului de cerc (10-14), iar Henderson și-a transformat perechea de libere pentru +6. Gavriloaia a reușit să egaleze situația la 20, în timp ce Barro i-a dus pe galben-albaștrii în avantaj pentru scurt timp și sfertul inaugural s-a încheiat cu 22-22.

 
Actul al doilea a fost deschis de tripla lui Threatt, după care Cizauskas a avut un and-one la 25-27. Seria bună a Constanței a continuat prin punctele aduse de Scott (27-33), dar peste câteva atacuri diferența a scăzut la un singur punct și apoi Henderson a înscris din căciulă pentru 34-37. Tomas Rinkevicius a cerut time-out cu trei minute înaintea pauzei, după o triplă venită din partea aceluiași Henderson, iar ecartul a devenit de opt lungimi prin coșul lui Torok de la 40-48 și Lazăr a stabilit scorul la pauză: 45-49.

Câte o reușită din acțiune a avut fiecare echipă în primele trei minute ale reprizei secunde, în timp ce Dragoste și-a irosit perechea de libere. Griffin a punctat la 47-54 și Kuti a răspuns din spatele arcului de cerc, iar Pratt a redus diferența la o singură posesie în urma unei reușite pe tranziție. Defensiva sibiană a început să crească tot mai mult intensitatea și Uță a readus-o pe CSU la conducere (55-54), dar Constanța a prins imediat o perioadă cu patru puncte la rand și sfertul trei s-a încheiat cu 58-58.

Kuti a dezghețat situația de pe tabelă în al patrulea act, după ce ambele formații au avut ratări consecutive. Ivanov a încheiat elegant o acțiune individuală pentru 63-60 și răspunsul a venit imediat din tabăra Constanței, iar Griffin a scuturat plasa de la distanță și a forțat banca sibiană să ceară time-out. Ofensivele au suferit și tabela s-a blocat la 63-65, iar avantajul dobrogenilor a devenit de patru puncte cu nouă secunde înainte de final. Ecartul s-a păstrat la expirarea timpului și CSM Constanța s-a impus cu 63 la 67.
Bryan Griffin a totalizat 17 puncte și 8 recuperări pentru învingători, iar Cedric Henderson l-a secondat cu 15 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive și 3/7 de la distanță.

În replică, Jay Threatt a avut 16 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive pentru CSU Sibiu, iar Mirel Dragoste a contribuit cu 13 puncte
Constanța se va duela în semifinalele Cupei României sâmbăta, 17 februarie, de la ora 20.30 cu învingătoarea disputei dintre U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari.


*foto: Bogdan Isailă

19 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    joc catastrofal dupa pauza
    de nivelul Diviziei A, sibienii pierd pe mana liberelor ( 10 ratari), dar ca iubitor al baschetului am ramas stupefiat de nivelul jocului.

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu eight :

    Contează ?
    Pixu scrie, leafa merge .
    Nu îl dă nimeni pe acest păcălici de antrenor afara ?

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Jim :

    Dezastru
    Nu au jucat nimic. Sa dai 5pct in ultimul sfert.

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Ce s-a intimplat ?
    N-am vazut meciul, dar coborind dealul Feleacului am vazut unu sau doi melteni cu o turma de 300 de tobe, incurcind usor circulatia. Erau si citeva masini cu numere de Sibiu in care am remarcat multe figuri triste. Pacat, as fi vrut sa mai aud recitalul de percutie... Repet, n-am vazut meciul, nu stiu cine a arbitrat dar sper ca nu si-a bagat ferebeul coada...

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Meci cu ritm, placut de urmarit
    Constanta a fost echipa care si.a pus in valoare atuurile in prima jumatate, apoi Sibiul a fost mai buna pana pe la jumatatea sfertului decisiv, insa restul meciului, incalcit dealtfel, a dat castig de cauza Constantei.
    Sibiul, o echipa cu un joc mai elaborat, cu o rotatie solida de 4 romani, toti de un nivel bun, a trebuit sa se recumoasca invinsa de Constanta, o echipa cu un joc mai simplu, bazat pe atleticism si sut.
    Ca spectator neutru. Pot spune ca a fost un spectacol/propaganda buna pt baschetul romanesc.

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      cocoblanco
      nu va suparati dar atleticism chiar nu exista in lb romana. poate joc atletic. iar exprimarea cu propaganda e de un mare fel. puteti obtine o pozitie de PR / comunicare la frb, daca sunt deschise usile...

      cu 2 luni în urmă (15.02.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @coconero
      Eu cred că ați văzut un alt meci într-un univers paralel cu astfel de afirmații, altfel un meci în care în sferturile 3 și 4 ambele echipe au marcat 18 puncte(medie de sub 1 punct pe minut) numai spectaculos nu se poate numi...
      Spectacol/propagandă bună pentru baschetul românesc? Poate invers... Și un meci de U16 M era mai atractiv decât acesta...

      cu 2 luni în urmă (15.02.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    nu poti frate
    sa n-ai zambetul ala in coltul gurii, oricat ai fi de bisericos :D

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    E Ok
    Oile n-au murit de foame cât au făcut ciobanii drumul de dimineață până la Cluj și până ajung spre seară înapoi pe plaiurile mioritice ale Sibiului...
    Felicitări, Constanța!

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    :))
    Dane, o lupta mai mult pe moarte decat pe viata...

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Mea culpa
    Adevarat ce a zis studentU, ateleticism nu este in Ro ci doar athleticism in engleza.
    Insa cum mai nou nu mai suntem concentrati ci focusati, nu mai avem un obiectiv ci un target, șamd, cred ca va veni si acel cuvant in vocabularul uzual.
    Cat despre jocul f.fizic din sferturile 3.4 care au dat nota de intensitate meciului, mie imi pare ca acest lucru face o buna propaganda baschetului in general si este in general caracteristica meciurilor de Cupă.

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024)
    • varu silvois:

      nu jocul athletic e ..divina
      ci ratarile la cos si TO, efectic joc lamentabil. Daca altcineva a vazut opusul...... putem merge pe ideea ca parerile sunt impartite, asta pentru a nu ne jigni intre noi!

      cu 2 luni în urmă (15.02.2024)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    nu intru in polemici si atacuri
    dar asa 2 sferturi nici la baschet feminin nu gasesti sau ceva Divizia Z under 10 ani.
    sa nu poti fi capabil sa dai cosuri indiferent ca esti roman sau strain denota si valoarea echipelor.
    Hai 10 - 12 -14 pcte dar nu 5 respectiv 9. Jenant, penibil si continuati voi :).
    Din prisma suporterilor sincer nu organizam sferturile in acelasi oras. le puneam marti/miercuri in orasul gazda sau in cazul celor mai slab clasate si organizam un final 4 sambata/duminica.

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      Părerea mea
      Despre meciul Sibiu vs Constanța : jenant în ultimul sfert!
      Despre competiție : acest F8 e un mare eșec dpdv al spectatorilor, ca și cel de anul trecut, de altfel!
      Patru meciuri într o zi de joi la orele
      12, 15 etc
      F4 este suficient pentru ce poate baschetul românesc! Organizat sâmbătă și duminică! Oricât ne supărăm, nu avem 8 echipe de calibru pentru a organiza așa ceva!
      Frb, în nota obișnuită, este cu capul în zonele înalte, cu aer puțin, se sufocă cu prea multe idei idioate!
      Ce promovează ziua aceasta de meciuri, cu sala goală, și cel puțin 2 meciuri complet dezechilibrate!??
      Noroc cu comentariul de la Prima sport 1, mai explică regulamentul jocului de baschet, mai explică fazele pentru eventualii telespectatori care urmăresc la tv și sunt mai puțin cunoscători. Cosmin cu profesionalism desăvârșit salvează spectacolul!
      Sper totuși ca de anul viitor sa nu ne mai credem în altă ligă, și să organizeze Frb, un F4 de bun simț și de urmărit din sală într un weekend când pot și părinții și elevi sa participe!
      Ex concret, live Oradea 16, Mureș 5
      Cosmin umble golurile și amorțeala!
      Il felicit pentru toate prestațiile sale și țin să-i mulțumesc pentru că avem ce învăța de la el!

      cu 2 luni în urmă (15.02.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    Și totuși
    Trebuie sa retractez ce am spus: Oradea vs Târgu Mureș e chiar interesant!
    Dar părerea mea despre F4 vs F8 rămâne!

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024) Raspunde
  • CSM Ploiești CONSTANTIN MIRCEA :

    carcotasi
    pe aici doar clujenii au dreptate, si uneori oradenii.
    da auj tinere de minte scurta.

    meciurile in cupele europene de acum cativa ani aveau 40-50 de puncte marcate, datorita unei foarte puternice aparari.
    si avem parca acum 2-3 ani, o finala de cupa a romanaiei, in care Voluntari a inscris 0 (zero) puncte primul sfert in meciul cu Oradea, si a castigat la final.
    In plus, cum de apare cineva care nu e din cluj cu vreo parere, ca si ubitor de baschet, e imediat desfiintat de marii cunoscatori.
    Asa ca , pentru cunoscatori: Da, clujul e pe val. Baschetul insa nu a inceput, si nici nu se va termina la cluj. Nici macar nu aveti idee cine v-a ajutat sa ramaneti initial la nivel competitiv in campionatul romanesc.... Abia astept sa citesc comentariile voastre peste 2-3 ani.

    cu 2 luni în urmă (16.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Si noi pe ale
      dvs
      Si prezint scuze in numele intregii comunitati pt faptul ca ne bucuram de un sport desi se pare ca suntem iste diletanti de fapt.
      Raspunsul la intrebare este cumva John Mocanu?🤣🤣🤣🤣

      cu 2 luni în urmă (16.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      Merite
      O știu asta! Asesoft, Ghiță și jegobescu, datorită lor are Clujul echipă! Am răspuns corect?

      cu 2 luni în urmă (16.02.2024)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    TÂTİCUȚU
    Nu are nimic de spus despre situația sibiului?sau sa transferat la oradea?!

    cu 2 luni în urmă (16.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!