Stiri Cupa României Masculin

Sibiul învinge Oradea și în retur și se califică în sferturile Cupei

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.10.2014

Cupa României

Optimi - Retur

82-80

Sala „Transilvania” - Sibiu

  Statistică  

CSU Atlassib Sibiu a învins pe teren propriu CSM-U Oradea cu scorul de 82-80, ceea ce le-a asigurat acestora calificarea în sferturile de finală ale Cupei României. Reamintim faptul că, în partida tur, sibienii au învins în Bihor la 2 puncte diferență, scor 83-81. 

Miodrag Perisic, antrenorul sibienilor,  a început partida cu un prim-cinci format din O. Popa Calotă, L. Seals, M. Bojovic, S. Popovic și C. Lee, în timp ce tehnicianul oaspeților, Cristian Achim, a replicat prin M. Hatten, D. Dillon, R. Markovic, R. Pașca, respectiv M. Pantic. 

Startul întâlnirii din Sala „Transilvania” a fost unul echilibrat, cele două combatante mergând umăr la umăr în prima jumătate a sfertului, atunci când scorul era 13-12 în favoarea gazdelor. Din acel moment, galben-albaștri au apăsat pedala de accelerație, reușind să se distanțeze în 3 minute la 8 lungimi în fața adversarilor, scor 20-12. Până la finalul actului de debut, diferența de 8 puncte s-a făcut de 11, scor parțial 25-14. Sibienii au debutat și în secvența secundă în forță, elevii lui Perisic reușid să ducă scorul la 34-18, după 3 minute și jumătate scurse din sfert. Până la jumătatea actului secund, bihorenii au reușit să mai reducă din diferență, scor 36-25 pentru CSU Sibiu. CSM-U Oradea și-a adjudecat într-un final sfertul cu numărul 2 cu un parțial de 18-14, ceea ce a făcut ca tabela din arena sibiană să înregistreze 39-32 în favoarea amfitrionilor la pauza mare. 

Primele puncte ale celei de-a 2-a reprize au fost marcate de Daniel Dillon, iar odată cu punctele australianului, echipa sa a venit la doar 5 puncte în spatele gazdelor, 34-39. Astfel, sfertul cu numărul 3 al jocului se anunța extrem de interesant. Totuși, treptat, gruparea de pe Cibin a reînceput forcing-ul ofensiv, izbutind să mărească din nou avantajul la 11 puncte, 52-41, cu 4 minute rămase din sfert. Până la capătul celor 10 minute, jocul a continuat în aceeași notă, diferența dintre cele două formații menținându-se în jurul a 8-10 puncte. Înaintea debutului celui de-al 4-lea act, CSU Atlassib Sibiu conducea cu 10 puncte, scor 61-51, plus celălalte 2 puncte din meciul retur. Ultima parte a întâlnirii a aparținut în întregime formației vizitatoare. Orădenii și-au adjudecat ultimul sfert cu un parțial de 29-21, ceea ce i-a propulsat imediat periculos în spatele celor din Sibiu. Treptat, cu răbdare, elevii lui Cristian Achim s-au apropiat de adversari, iar când s-a intrat în ultimul minut al meciului, tabela indica 74-70 în favoarea formației organizatoare. Apoi, cu 10 secunde înainte de final, roș-albaștri au venit la doar un punct, 78-77, însă, într-un final, victoria le-a revenit celor de la CSU Atlassib Sibiu, scor final 82-80, impunându-se la general la 4 puncte diferență. 

Octavian Popa Calotă a fost principalul marcator al sibienilor, reușind 20 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Contribuții importante pentru echipa lui Miodrag Perisic au mai adus Slobodan Popovic (17 puncte, 4 recuperări), Milos Bojovic (16 puncte, 5 recuperări, 3 assist-uri), LeVar Seals (12 puncte, 5 recuperări) și Chris Lee, singurul baschetbalist care a terminat partida în double-double, cu 10 puncte și 11 mingi prinse în apropierea panoului.

De cealaltă parte, CSM-U Oradea s-a bazat, în principal, pe tripletul Hatten-Markovic-Dillon, care a marcat peste jumătate din punctele formației bihorene. Astfel, Hatten s-a remarcat cu 20 de puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, Markovic a pus pe tabelă 18 puncte pentru gruparea roș-albastră, în vreme ce Dillon a contribuit cu 16 puncte și 4 recuperări.

*Foto: Roby Boros Photography

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    !!!
    Este clar ca avem o echipa solida anul acesta. Felicitari baieti !
    Capul sus oradenilor, aveti incredere in echipa, se va omogeniza si va fi bine.
    FRB, faceti fratilor ceva cu arbitrajul asta imputit...

    cu 9 ani în urmă (01.10.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea andreicovici :

    Felicitari Sibiu!
    Felicitari! Ati fost mult mai buni azi, scorul nu reflecta adevarata diferenta de valoare de azi. Voi ati avut intr-adevar o echipa, noi am avut ....Hatten si partial Markovic si Dillon. Si cam atat. Bafta sa aveti mai departe!

    cu 9 ani în urmă (01.10.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    C S U
    Felicitari CSU Sibiu pentru o calificare meritata si multa bafta pe mai departe, in campionat si Cupa. Nu trebuie uitati inimosii suporteri care au fost la datorie si au creat o atmosfera frumoasa, intr-o zi lucratoare, la o ora nepotrivita pentru baschet.

    Despre echipa noastra nu sunt multe de zis si oricum ar fi devreme, eu consider ca orice suporter matur si binevoitor al CSM-ului ar trebui sa traga concluziile abia in iarna si sa avem rabdare si incredere.

    HAI CSM !

    cu 9 ani în urmă (01.10.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Multumim!
      Echipa merita o sala plina, astazi nu s-a putut, chiar si baietii din galerie au ajuns in tribuna dupa inceputul meciului, lucru care nu s-a mai intamplat, am inteles ca si comentatorul s-a temut ca ramane tribuna goala :)
      In campionat vor fi alte meciuri.

      cu 9 ani în urmă (01.10.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea andreicovici :

    Rabdare ?...
    Da, Florine...dar campionatul sta sa inceapa pt toti, nu asteapta sa se omogenizeze Oradea. Si pana una alta, din prima competitie deja am fost eliminati.... Oricum hai CSM ! :)

    cu 9 ani în urmă (01.10.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Eu zic ca nu puteam emite pretentii in conditiile accidentarilor. Chiar si asa am reusit sa stam aproape, deci nu cred ca e cazul sa fim pesimisti. Cu Subotic si Krapic refacuti eu zic ca avem echipa buna. Cam in 2 saptamani ar trebui sa revina si Gutoaia si abia apoi putem sa vorbim de lotul CSM-ului. Fata de echipa de anul trecut eu zic ca suntem in crestere, poate doar la pivot sa fie semne de intrebare. Referitor la campionat problema ar fi ca sunt echipe care s-au intarit puternic nu ca noi am fi scazut valoric.
    Am pierdut o competitie dar consider ca am avut ghinion. Daca aveam echipa completa era altceva.

    cu 9 ani în urmă (02.10.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!