Stiri Cupa României Masculin

Sotiris Manolopoulos: „Ia mult timp să construiești caracterul unei echipe”

Sotiris Manolopoulos: „Ia mult timp să construiești caracterul unei echipe”

CS Dinamo București a obținut sâmbătă, 14 ianuarie, a opta victorie stagională, după ce a învins-o pe SCM Timișoara cu scorul de 77 la 71, într-un meci din cadrul etapei a 15-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

La finalul jocului, Sotiris Manolopoulos a oferit o declarație exclusivă pentru BaschetRo în care a analizat duelul cu trupa bănățeană:

Cred că Timișoara este o echipă foarte bună, foarte bine antrenată, cu jucători buni. Cred că victoria noastră este foarte importantă. Aveau cu un succes în plus față de noi, acum i-am egalat, avem același număr de victorii. În prima repriză consider că am jucat excelent, însă în a doua repriză ne-am relaxat, la fel ca orice echipă, indiferent de ce ar spune antrenorul, de faptul că urlam ca și cum am pierde, nu ca și cum aveam +20. Ia mult timp să construiești o echipă cu caracter, care realizează că 20 de puncte nu înseamnă nimic nici măcar în Euroligă, unde sunt jucători extrem de valoroși. Poți să conduci cu 30 de puncte în Euroligă și apoi să pierzi. Ia mult timp să construiești caracterul unei echipe și ca fiecare să înțeleagă că nu poți să te relaxezi în niciun meci. Le-am permis câteva aruncări de la distanță și ei le-au înscris chiar dacă au fost dificile. Asta este parte din joc. Încă o dată, felicitări Timișoarei, este o formație foarte bună cu un antrenor excelent. Dar e o victorie mare pentru noi.

Tehnicianul grec a vorbit și despre Vlad Moldoveanu și Andrei Mandache, veteranii echipei pe care o antrenează:

Îl știam pe Vlad pentru că a jucat pentru mine în Grecia. E un baschetbalist de nivel înalt, care are o concentrare foarte mare în timpul meciurilor și în pregătirea lor. Pe Mandache nu îl știam. Îl iubesc pe Mandache. El este unul din cei mai solizi jucători pe care îi știu. Dă 200% la fiecare posesie, atât în apărare, cât și în atac, iar eu iubesc asta.

La final, Sotiris Manolopoulos a fost rugat să spună câteva cuvinte și despre LNBM:

Liga Națională este foarte dificilă, foarte competitivă, foarte fizică. Sunt jucători buni și, din ce văd, toate echipele investesc mult. În următorii ani cred că va fi o ligă foarte bună și mulți baschetbaliști își vor dori să vină în România. Nu se va întâmpla asta imediat dar, în următorii ani, dacă vor continua să investească, cred că va fi o ligă foarte puternică.

În acest moment, CS Dinamo București are un bilanț de 8-6 și se află pe locul al doilea în conferința B.

*foto: Facebook – Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!