Stiri Cupa României Masculin

Steaua București câștigă pentru prima data în acest sezon în fața lui SCM Timișoara

Steaua București câștigă pentru prima data în acest sezon în fața lui SCM Timișoara

Steaua București a obținut primul succes în partea secundă a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin. Trupa condusă de Cătălin Burlacu a trecut categoric de SCM Timișoara, scor 100-82. Partida desfășurată astăzi, 3 februarie, în Sala Mihai Viteazul a putut fi urmărită în direct la Digi Sport 4.

Marius Ciulin, Laurențiu Grigoraș și Costin Bogdănescu au fost arbitri jocului din Capitală.

Steaua a început mai bine partida de pe teren propriu iar cu un Strahinja Jovanovic foarte inspirat a reușit să se desprindă la 17-9 încă din prima jumătate a actului inaugural. Dragan Petricevic a reacționat și a solicitat imediat timp de odihnă. Franklin a marcat o triplă după reluarea jocului dar răspunsul a venit instant de la același Jovanovic. Bogdan Popa a continuat seria coșurilor de la distanță. Timișoara a rămas letală de la distanță și Franklin egala la 22 cu puțin peste 2 minute rămase din primul sfert. Militarii aveau totuși să-și adjudece primul sfert cu scorul de 30-26. În prima parte din sfertul secund, cele două echipe au mers umăr la umăr. Steaua s-a desprins la 8 lungimiîn partea a doua, după șase puncte venite la rând de la Spasojevic și Davis. Astfel, la pauza se intra cu scorul de 56-48 pentru gazde.

Karlo Vragovic a deschis repriza secundă cu o triplă. Jovanovic a marcat 5 puncte la rând, Steaua s-a dus la +15 și Dragan Petricevic era nevoit să solicite primul timp de odihnă din secvența secundă. Franklin și Komatina au marcat 5 puncte la rând pentru oaspeți. Timișoara nu și-a continuat run-ul ofensiv iar Steaua s-a desprins din nou, de această dată la 17 puncte. Ecartul avea să rămână unul importanat pentru gazde pe tot parcursul sfertului iar la finalul acestuia tabela din Sala Mihai Viteazul indica scorul de 75-57. La relaurea jocului, bănățenii au forțat multe aruncări în speranța de a reveni dar Steaua și-a mărit avansul și mai mult, scor 85-65, la jumătatea actului decisiv. Până la finalul jocului nimic nu s-a schimbat în desfășurare și elevii lui Cătălin Burlacu au câștigat cu un categoric 100-82.  

Radu Vîrnă a fost cel mai bun marcator al meciului cu 26 de puncte. Strahinja Jovanovic a reușit 25 de puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări. Will Davis a contribuit cu 16 puncte și 5 recuperări iar Karlo Vragovic cu 14 puncte, 6 pase decisive și 2 recuperări.

Troy Franklin Jr. a fost principalul artizan al oaspeților cu 20 de puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări. Nikola Pesakovic și Sherwood Brown au adăugat câte 16 puncte fiecare pentru bănățeni.

În urma acestui rezultat, Steaua își consolidează poziția a 4-a în clasament și a ajuns la 7 victorii și 9 înfrângeri, în timp ce echipa pe care a învins-o pentru prima dată în acest sezon a are 5 victorii și 11 înfrângeri la general.

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Victorie deloc surprinzătoare pentru mine, nici măcar prin proporțiile scorului. Timișoara foarte slabă pe pozițiile 3, 4 și 5. Toată lumea a citit partitura "generalului" Petricevic, un run and gun sărăcuț, care poate funcționa un sfert, două, dar nu un meci. Probabil Robu Mandolină a uitat să îi plătească și Tritoiu o fi plecat la ski.
    Foarte bun Virna, până acum cel mai bun U23 din campionat. Kutlesic subțirel la debut, cu frică. Pare jucătorul care trebuia adus la început de sezon, pentru a avea timp de adaptare.
    Sferturile par clare, chiar dacă e mult încă de jucat.

    cu 4 ani în urmă (04.02.2020)
    • BC CSU Sibiu DND:

      De acord
      Se pare ca ne pregatim de multe meciuri cu TM, apropo asteptam un coment la SB- CJ

      cu 4 ani în urmă (04.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      cj-sb
      e no comment :)))

      cu 4 ani în urmă (04.02.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @studentU & DND
      nu e no comment... dar spre deosebire de cei cativa fani clujeni care si-au exprimat opinii, a mea ar fi facut o nota discordanta.
      cum spuneam si dupa returul castigat de noi in cupa, victoria in sine nu reprezinta prea mult pentru noi, deoarece obiectivul e tot ridicarea nivelului de joc in asa fel incat pe cat posibil sa fie la maxim in playoff. buun, moralul e important, dar e bine sa nu ne imbatam cu apa rece. Clujul e in scadere, lucru absolut normal tinand cont de numarul de meciuri jucate pana acum si de deplasarile lungi. Dar lucrurile nu vor ramane asa, forma lor va creste in playoff; lj peak e un jucator foarte bun care ii va ajuta mult cu siguranta si, probabil, nu va fi ultimul venit.
      am vazut ca foarte multi dau in Silva, dar, sincer, eu nu I-as reprosa decat iesirile la adresa jucatorilor cand jocul nu merge (din pacate vad ca si Cuic are cam acelasi comportament). de asemenea, nu cred ca puteau fi adusi mai multi jucatori de la inceput, nici bugetar, nici sportiv nu cred ca se impunea; iar vis-a-vis de jucatorii romani, iarasi decizia nu a fost a lui Silva... clubul a hotarat ca trebuie sa scape de Vlad si de Rolli, iar odata decis, nu mai poti face nimic, ca alti jucatori romani de valoare sunt imposibil de gasit.
      trebuie sa ne obisnuim sa avem rabdare... Oradea va muta, posibil si Clujul, cu siguranta si noi... cum spune un vechi proverb dacic "it's not over until fat lady sings"... nu stiu daca acea fat lady va fi paun, sere sau dule, dar hai sa cautam rabdare si sa luam joc cu joc...

      cu 4 ani în urmă (04.02.2020)
    • uplifter:

      Re
      Eu sunt de acord aproape întru totul cu tine. Cu diferența ca pe noi ne arde înfrângerea cu voi cel mai mult prin prisma pierderii locului 1 de intrare în playoff.

      cu 4 ani în urmă (04.02.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @uplifter
      de acord, Oradea pare sa fi luat o optiune, dar mai sunt meciuri, aveti 2 meciuri directe cu ei, poate mai aparem si noi in ecuatie...

      cu 4 ani în urmă (04.02.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!