Stiri Cupa României Masculin

Steaua București primește vizita celor de la CSM Târgu Jiu, după două etape de pauză

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
14.01.2022

Steaua București primește vizita celor de la CSM Târgu Jiu, după două etape de pauză

CSA Steaua București evoluează pentru prima dată în noul an, împotriva celor de la CSM Târgu Jiu. Meciul va avea loc sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 16:00, pe terenul roș-albaștrilor.

Elevii lui Eugen Ilie au avut două meciuri amânate de la începutul lui 2022. Este vorba despre confruntările cu CSO Voluntari și Dinamo București, programate în etapele 13, respectiv 14.

Dacă disputa cu deținătoarea Cupei României a fost amânată din cauza cazurilor de COVID din tabăra formației pregătite de Sasha Ocokoljic, derby-ul capitalei nu s-a mai ținut din cauza cazurilor pozitive ale steliștilor.

Ultima prezență pe parchet a trupei din capitală a fost cea din meciul cu CSM Galați din data de 23 decembrie 2021. Acesta a reprezentat o restanță din etapa a treia a campionatului.

Moldovenii au avut câștig de cauză în propriul fief. Scorul final a fost 76-69 pentru gazde, deși Steaua a condus la pauză cu 54-51 și părea să aibă inițiativa.

KJ Jackson a fost din nou cel mai bun jucător al roș-albaștrilor și a încheiat cu 22 de puncte și 4 recuperări. Americanul este coșgheterul, cel mai bun pasator și liderul la intercepții al trupei din capitală, cu medii de 19.1, 4.4, respectiv 2.3 la aceste categorii. Terrell Carter ocupă prima poziție la recuperări și capace, cu 9.1 și 1.7 în medie.

La polul opus, gorjenii au evoluat în ambele dispute programate la începutul acestui an. Elevii lui Jordanco Davitkov au obținut un eșec și o victorie în etapele 13 și 14.

În primul meci din noul an, cei de la Târgu Jiu au luat parte la un meci foarte spectaculos, pe terenul celor de la Petrolul Ploiești. Prahovenii au avut câștig de cauză și s-au impus cu 94-88, în ciuda prestației foarte bune a lui Porter Troupe (23 de puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări) și a unui double-double reușit de Allen (16 puncte, 13 recuperări).

Pivotul american a fost MVP-ul formației sale în victoria de pe teren propriu cu BC Athletic Constanța, scor 81-70. Allen a încheiat cu 19 puncte, 14 recuperări și 4 pase decisive, fiind numit și în echipa etapei Baschet.Ro.

Cele două formații s-au întâlnit înaintea noii stagiuni, într-un meci amical, încheiat cu victoria bucureștenilor cu scorul de 86-85. În sezonul regulat al stagiunii 2020-21, gorjenii au câștigat ambele meciuri, cu 84-66 în deplasare și 87-80 pe teren propriu.

Meciul de sâmbătă va fi transmis în direct pe DigiSport, LookSport și FRB TV.

*foto: CSA Steaua București/Facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!