Stiri Cupa României Masculin

Steaua câştigă, dar BC Timişoara se califică mai departe.

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
29.09.2013

Cupa României - Runda I

80 - 84

(19-17, 19-24, 18-24, 24-19)

  Statistica  

Deşi “leii” aveau prima şansă în duelul cu Steaua, având un avans confortabil de 9 puncte din meciul tur şi pentru că jucau în faţa fanilor, meciul nu s-a desfăşurat conform aşteptărilor. Steaua şi-a analizat foarte bine punctele slabe din meciul de la Bucureşti şi a venit decisă să întoarcă rezultatul.

Meciul începe cu ambele echipe apărându-se foarte bine, cu un plus de agresivitate pentru stelişti. Jovanovic şi compania au avut multe atacuri în care nici nu au apucat să arunce. Virgil Stănescu a dominat lupta sub panou mai ales în faza ofensivă. Ca dovadă, după 5 minute de joc, 6 din cele 9 puncte ale Stelei au fost marcate de preşedintele şi totodata căpitanul echipei.

Spre sfârşitul primei părţi a jocului, George Toth de la bănăţeni avea 3 greşeli personale iar Stănescu avea deja 2 astfel de greşeli.

Primul sfert se încheie cu scorul de 19 – 17, cu un coş marcat de Zlatko Jovanovic în ultima secundă după o recuperare în apărare.

Meciul echilibrat în care ambii antrenori se bazează pe o apărare foarte bine organizată continuă şi în sfertul al doilea. Căpitanul timişorean, Jovanovic, a fost înlocuit cu Dragoş Andrei iar acest lucru se resimte în jocul gazdelor. Steaua ia rapid un avans de 4 puncte pe tabelă, Zlatko este reintrodus însă nici astfel echipa timişoreană nu poate opri avântul roş – albaştrilor care ajung să conducă cu 8 puncte. 

În timp ce Steaua face un joc perfect în apărare, recuperând mingea aproape la fiecare atac timişorean, la gazde jocul colectiv pare să nu funcţioneze, astfel ca apelează la soluţii individuale. Lee şi Jovanovic marchează de la 3 puncte iar Radulovic prin slam-dunk. La pauză scorul era 38 – 41 după ce Nyakundi  reuşeşte o aruncare de 3 puncte din 0 grade când mai erau 2 secunde de joc.

Sfertul 3 îi găseşte pe timişoreni într-o lipsă acută de soluţii, atacurile lor prelungindu-se până la limita celor 24 de secunde. Din nou sunt salvaţi de aruncările de la distanţă ale lui Jovanovic şi Radulovic. Pentru Steaua, Garry Gallimore face un joc excelent împotriva fostei sale echipe reuşind 2 aruncări de 3 puncte consecutive. Cu 3 minute rămase din sfertul al treilea, Steaua s-a îndepărtat la 10 puncte de BC Timişoara şi era virtul calificată mai departe în Cupa României. Cu 10 secunde înainte de terminarea sfertului, Gallimore mai reuşeşte o aruncare din afara semicercului scorul parţial fiind de 56 – 65 când mai erau 10 minute de joc.

Sfertul 4 începe în forţă, apărările par să fi lăsat garda jos, ambele echipe reuşind aruncări spectaculoase. Stelistul Bozo Durasovic comite un fault antisportiv, Johnson marchează cele 2 libere şi Jovanovic reuşeşte în două acţiuni consecutive să aducă puncte Timişoarei, fapt ce dă un avânt de moral echipei.

Oboseala îşi spune cuvântul şi ambele echipe comit erori şi greşeli personale. Toth reuşeşte un coş cu fault pe care îl transformă iar în faza următoare pune un capac spectaculos la Stănescu, urmat de finalizare. Cu 4 minute înainte de final scorul era favorabil Stelei 71 – 74, însă calificarea aparţinea timişorenilor.

Stănescu şi Nyakundi de la Steaua şi Toth de la timişoreni sunt eliminaţi pentru 5 greşeli personale. Fără aportul celor doi jucători de bază, Steaua se precipită în atac dar nu mai reuşeşte să fie eficientă la aruncări, iar în apărare nu mai face faţă recuperărilor repetate ale gazdelor. BC Timişoara a lungit la limită ultimele atacuri pentru a conserva fragilul avantaj care îi permitea accesul în turul doi al Cupei României. Scor final 80 – 84 şi Timişoara se califică mai departe după cel mai slab meci făcut de elevii lui Tudor Costescu în ultima lună.  

Jucătorii care s-au remarcat în mod deosebit sunt Gallimore (24 puncte), Stănescu (20 puncte) de la Steaua şi  Radulovic (23 puncte), Jovanovic (19 puncte) de la BC Timişoara. Merită menţionat faptul că Gallimore a stat pe parchet tot meciul iar Volkus de la gazde a jucat 39 de minute şi 22 de secunde.

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara sorin :

    De mentionat ca...
    meciul se pare ca a avut pentru Gallimore o incarcatura aparte,deoarece din momentul in care a fost prezentat nici macar nu a salutat publicul,iar toata partida nu si-a dorit decat razbunare,desi la Timisoara a fost tratat foarte bine din toate punctele de vedere.Prin aceasta atitudine nesportiva are toate sansele sa devina un nou caz Popescu pentru suporterii timisoreni,cu mentiunea ca acesta din urma si-a recunoscut ulterior greseala.Totodata,la statistica meciului trebuie mentionate cateva aspecte:
    -lipsa unor scheme in jocul lui BC Timisoara.
    -lipsa de concentrare a jucatorilor timisoreni in absenta de pe teren a lui Jovanovic.
    -Jojic a cerut time-out de 4 ori inainte de executarea liberelor de jucatorii timisoreni,iar acestia au ratat patru din opt.
    -Jonhson a marcat doar 2 puncte si a avut doar 2 recuparari,iar acest lucru inseamna putin pentru o extrema adusa sa-i suplineasca lipsa lui Archie.
    -Toth are un inceput de sezon bun cu 5 puncte marcate si o recuperare,in putinul timp petrecut pe parchet.
    In concluzie,Timisoara pierde meciul,dar cu sansa reuseste calificarea intr-o competitie in care poti castiga cel mai usor un trofeu.

    cu 10 ani în urmă (29.09.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!