Stiri Cupa României Masculin

SCM Craiova a câștigat duelul cu CSA Steaua București

SCM Craiova a câștigat duelul cu CSA Steaua București

Într-o partidă găzduită de BTarena din Cluj-Napoca, SCM Craiova a trecut de CSA Steaua București cu scorul de 89 la 75. 

Formații de start:

SCM U Craiova – Filipovic, Pratt, Vucic, Diculescu și Henson;

CSA Steaua – Mandache, Gavrilă, Coconea, O'Brien și Creek.

După aproximativ 4 minute de joc, Diculescu a înscris de la mare distanță, iar Craiova a preluat pentru prima dată conducerea pe tabelă, scor 9-6. Același Diculescu a profitat de o pasă bună oferită de Pratt și a mărit diferența la 5 puncte, dar Andrei Mandache a replicat cu un and-one la celălalt capăt al terenului, 13-11. Militarii au avut câteva momente foarte bune în apărare și au reușit să preia din nou conducerea pe tabelă, 15-13. Cinac a înscris în ultima secundă a primului sfert și a redus diferența la un singur punct, astfel, după 10 minute de joc efectiv scorul era 21 la 20 în favoarea echipei venite din Capitală.

După primele 5 minute de joc din sfertul secund scorul era 29 la 25 în favoarea militarilor grație unui capac reușit de Mandache și a unui coș reușit de Nicoară în urma unei recuperări ofensive. Diculescu a redus iar diferența la o posesie, 29-28, fapt care l-a determinat pe Safar să ceară primul time-out al partidei. Steliștii au greșit pe faza ofensivă, Vucic a profitat de ocazie și și-a adus echipa în avantaj, 37-34, Radu Vîrnă a ratat o aruncare forțată de la distanță, iar Henson, cu o aruncare din colțul terenului, a stabilit scorul pauzei, 40-34 în favoarea lui SCM Craiova.

Filipovic a înscris primele 5 puncte ale sfertului trei și a dus scorul la 45-34, Mandache a furat o minge după care a înscris pe contraatac, dar banca steliștilor a fost sancționată cu fault tehnic și craiovenii au refăcut diferența de peste 10 puncte, 49-36.

Echipa antrenată de Aco Todorov a știut să profite de momentul bun și a mărit în scurt timp diferența la peste 20 de puncte, 61-41.

După un nou timp de odihnă solicitat de Safar, CSA Steaua a reușit să mai reducă din handicap grație unor reușite semnate Mandache, Nicoară și Vîrnă, 61-47.

În ciuda reușitelor baschetbaliștilor români, sfertul decisiv a început de la scorul de 68 la 50 în favoarea echipei din Bănie.

O'Brien a înscris două coșuri consective de la distanță, coșuri ce au apropiat Steaua la 12 puncte și l-au determinat pe Aco Todorov să solicite un nou timp de odihnă, 70-58. Acest lucru nu a oprit însă revenirea steliștilor care s-au apropiat din nou periculos, la doar 7 puncte, 74-67, în urma unor coșuri reușite de americanii O'Brien și Creek. Totuși, craiovenii au gestionat cu calm finalul de meci și și-au refăcut avantajul, astfel, partida s-a încheiat cu scorul de 89 la 75 și SCM Craiova a obținut a 5-a victorie în actuala ediție a LNBM. 

Remarcați

Goran Filipovic - 22 de puncte, 8 pase decisive; Dragoș Diculescu - 23 de puncte; Mate Vucic - 14 puncte, 12 recuperări, Payton Henson - 13 puncte, Monyea Pratt - 9 puncte, 7 recuperări, 11 pase decisive; 

Andrei Mandache - 21 de puncte, 6 recuperări, 7 pase decisive, 6 intercepții; John O'Brien - 23 de puncte, 11 recuperări; Radu Vîrnă - 15 puncte. 

*foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!