Stiri Cupa României Masculin

Steaua primește vizita lui Dinamo, în eternul derby al sportului românesc

Steaua primește vizita lui Dinamo, în eternul derby al sportului românesc

CSA Steaua București primește vizita celor de la Dinamo Știința București, în etapa a VI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin – Grupa Valorică A. Ambele echipe au 2 victorii și 3 înfrângeri, dar se află într-o formă destul de bună.

CSA Steaua vine după o victorie importantă pe teren propriu, contra celor de la BCM U Pitești, scor 94-81. Keith Clanton a adunat 25 de puncte, 17 recuperări și un indice al eficienței de +44! Pivotul american are parte de un sezon excelent și a adunat câte un double-double în fiecare partidă, cu medii de 15,6 puncte, 13,8 recuperări și 2,6 pase decisive. Din trupa roș-albaștrilor mai impresionează și Radoslav Spasojevic, cu 17,6 puncte, în timp ce alți trei jucători străini, Strahinja Jovanovic, Karlo Vragovic și Ronnie Harrell au cel puți 11 puncte pe meci. În ceea ce privește rotația de români, steliștii se bazează pe Andrei Mandache (8,6 puncte pe meci) și Radu Vîrnă ca soluție pentru regula U23.

De partea cealaltă Dinamo Știința a obținut două victorii consecutive: 81-64 pe terenul Timișoarei și 80-73 acasă, cu SCM U Craiova. Andreja Milutinovic a fost cel mai bun marcator în partida contra oltenilor, cu 30 de puncte și este cel mai bun marcator al dinamoviștilor, cu 19,2 puncte pe întâlnire. Mladen Jeremic este și el unul dintre remarcații lui Dinamo, cu 18 puncte pe meci, în timp ce Javon Masters are 11 puncte pe meci. Veteranul Ouszy Barro este însă cel mai bun eficient jucător al trupei lui Tudor Costescu, cu +18,6, adunând 10,6 puncte, 6,6 recuperări, 1,8 pase decisive, 1,6 intercepții și 69,6% procentaj din acțiune. Marcu Badiu este principala soluție ca jucător român, cu 8,6 puncte și 41,2% de la 3 puncte.

Așadar vom avea parte de un duel interesant între Clanton și Barro sub panou, între scorerii cu origini ex-iugoslave, dar și între românii experimentați ai Stelei contra tinerilor lui Dinamo Știința.

Cele două formații sunt cele mai galonate din istoria sportului cu mingea la coș, Dinamo având 22 de titluri și Steaua – 21 titluri. Ultimul trofeu vine însă a fost câștigat în 2003, de trupa din Ștefan cel Mare, după o finală cu West Petrom Arad.

Putem spune că cele două formații sunt departe de strălucirea de altă dată, însă vor căuta să obțină o victorie în partida care se joacă luni, 18 noiembrie, de la ora 19:00. Meciul din Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul va putea fi urmărit pe Digi Sport 2.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!