Stiri Cupa României Masculin

Steaua se impune în derby-ul tradiției cu Dinamo

Eduard Popa

Eduard Popa
08.11.2015

Steaua CSM Eximbank București s-a impus în derby-ul tradiției cu CS Dinamo București, scor 76-60, în etapa a VII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LBNM).

Dinamoviștii veneau la meciul cu Steaua după o victorie frumoasă cu Craiova, pe teren propriu, scor 83-71, după ce au reușit să câștige în sfertul trei cu 29-10. Elevii lui Hristu Șapera suferiseră o înfrângere la limită cu Aris Salonic, în Eurocup, scor 70-66, în ultima partidă jucată înainte de acest meci. 

Dinamo a început meciul mai bine derby-ul, reușind să aibă un avantaj de șase puncte până spre finalul primului sfert. Atunci a ieșit la rampă Levente Szijarto, care a fost la mijlocul ultimelor 7 puncte ale sfertului (pătrundere, pasă decisivă, aruncare de trei puncte). Grație acestor realizări steliștii au câștigat sfertul cu 20-18. 

Al doilea sfert a început din nou cu dinamoviștii la timona partidei, grație unui run de 12-4. Au urmat însă șapte puncte consecutive ale steliștilor, cu 5 puncte marcate de Marinovic. Coșul lui Marinov închide tabela la pauza meciului, scor 38-34. 

Repriza a doua a debutat cu coșul lui Marinov de 3 puncte care a redus diferența la un singur punct. A urmat însă un run de 9-0 al Stelei, care a dus distanța la 10 puncte. Elevii lui Aleksandar Todorov au reușit să reducă ecartul la patru puncte (43-47), dar steliștii au închis actul al treilea cu trei aruncări de trei puncte, semnate de Ikovlev și încă două reușite ale lui Marinovic. 

În sfertul patru Steaua a reușit să țină Dinamo la distanță, „Câinii Roșii” pierzând din încrederea pe care au arătat-o în prima repriză. Elevii lui Șapera au câștigat și ultimul sfert, scor 20-17, și au închis tabela la 76-60. 

Cel mai bun marcator al meciului a fost dinamovistul Pavel Marinov cu 18 puncte. De partea cealaltă Gerald Lee și Marko Marinovic au înscris câte 14 puncte, Bill Amis a contribuit de pe bancă cu 11 puncte, iar Titus Nicoară a reușit 9 puncte și 14 recuperări. 

Steaua CSM EximBank București are patru victorii și o singură înfrângere în LNBM. Militarii vor primi vizita celor de la Buducnost Podgorica în etapa a 5-a din EuroCup, după care se va deplasa la Mediaș pentru jocul din etapa a 8-a în LNBM.

Dinamo București are 4 victorii din șapte partide disputate și urmează să primească vizita lui BC Timișoara în etapa a 8-a din sezonul regulat.

*sursa foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!