Stiri Cupa României Masculin

Dinamo o învinge pe Steaua în derby-ul găzduit de BTarena

Dinamo o învinge pe Steaua în derby-ul găzduit de BTarena

Vineri, 15 ianuarie, de la ora 16:30, BTarena din Cluj-Napoca a găzduit derby-ul bucureștean dintre Steaua și Dinamo. După 25 de minute foarte echilibrate, alb-roșii au preluat inițiativa, au controlat jocul și au câștigat cu 99-88.

Primul cinci trimis de teren de Zoltan Safar și Octavian Boian a fost alcătuit din Andrei Mandache, Mihai Gavrilă, Maurice Creek, Jake O'Brien și Alexandru Coconea. De partea cealaltă, Antonis Constantinides s-a bazat pe Antonio Năsturescu, TJ Price, Andrei Calenic, Isaiah Armwood și Armin Cane.

Cele două rivale au început în forță partida și au arătat o eficiență deosebită la nivelul aruncărilor din acțiune. Jocul a avut un ritm foarte intens și, după trei minute, scorul era 9 la 8 pentru Steaua. Formația militară a fost mai concentrată și mai odihnită, dominând lupta la recuperare, grație lui O'Brien. În schimb, trupa din Ștefan cel Mare nu a mai arătat aceeași agresivitate și prospețime ca în disputa cu U-BT de ieri. Pe finalul actului inaugural, Mohamed Abukar a fost penalizat cu un fault antisportiv și Octavian Popa Calotă a primit un fault tehnic astfel că Steaua s-a distanțat la șase puncte. În cele din urmă, sfertul s-a încheiat cu scorul de 27 la 24 pentru elevii lui Safar.

Roș-albaștrii au început foarte bine și actul secund, reușind să marcheze rapid șase puncte. Constantinides a cerut un timp de odihnă, iar Abukar a înscris de la mare distanță însă, la celălalt panou, Titus Nicoară a răspuns prin același procedeu. Au urmat două libere transformate de Armwood și o nouă triplă a lui Andrei Mandache. După câteva minute echilibrate, străinii lui Dinamo și-au arătat valoarea și alb-roșii au intrat în avantaj, conducând la pauză cu 51-49.

Debutul celei de-a doua reprize nu a mai fost așa de bogat în reușite, iar jocul a rămas extrem de echilibrat, ambele tabere dorindu-și foarte mult victoria. Casale și Kevin au marcat zece puncte consecutive, dar Mandache și Vîrnă au răspuns rapid și, cu trei minute rămase din sfertul trei, scorul era 64 egal. Au urmat câteva coșuri de trei puncte și câteva acțiuni spectaculoase pe contraatac, iar Dinamo a intrat în actul decisiv cu un avantaj de o posesie: 72-69.

Elevii lui Constantinides au început mai bine ultimele zece minute ale încleștării și Armwood a încins atmosfera cu un slam-dunk poster peste O'Brien. Zoltan Safar a solicitat un time-out, însă baschetbaliștii săi nu au răspuns indicațiilor și Casale a dus-o pe Dinamo la nouă puncte (81-72). Același Casale a reușit o nouă triplă, dar Vîrnă și Mandache au răspuns cu două coșuri de trei puncte. Pe final, steliștii nu au mai reușit să revină și CS Dinamo București s-a impus cu 99-88.

Trupa învingătoare a avut cinci jucători în double-digits: Armin Cane (20 de puncte), Isaiah Armwood (17 puncte), Amedeo Casale (15 puncte), Octavian Popa Calotă (15 puncte) și TJ Price (14 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Andrei Mandache (23 de puncte), Mo Creek (19 puncte), Jake O'Brien (16 puncte), Radu Vîrnă (10 puncte) și Titus Nicoară (10 puncte).

După cel de-al 5-lea turneu, CSA Steaua București are patru victorii și tot atâtea înfrângeri, în timp ce CS Dinamo București are un bilanț de 6-3.

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!