Stiri Cupa României Masculin

Stefan Bircevic își va continua cariera în Germania

Stefan Bircevic își va continua cariera în Germania

În această vară, U-BT Cluj-Napoca a luat decizia de a se despărți de Stefan Bircevic, baschetbalist ce jucase în ultimele două sezoane pentru campioana României. În echipamentul alb-negru, sârbul a cucerit două SuperCupe ale României, două titluri de campion și o Cupă a României.

În vârstă de 33 de ani, Bircevic și-a început cariera în 2007, la Metalac Valjevo. De-a lungul anilor, a mai jucat pentru Radnicki Kragujevac, Estudiantes, Partizan Belgrad, Istanbul BB, Banvit, Bonn și Bursaspor.

În 2021, Bircevic a semnat cu U-BT Cluj-Napoca, având medii de 11.1 puncte, 4.4 recuperări și 1.6 pase decisive în primul sezon petrecut sub comanda lui Mihai Silvășan, unul în care gruparea ardeleană a ajuns până în sferturile Basketball Champions League.

În stagiunea 2022-2023, sportivul de 2.10 metri a contabilizat 9.0 puncte, 3.5 recuperări și 1.1 pase decisive.

U-Banca Transilvania a anunțat despărțirea de Bircevic, iar acesta își va continua cariera în Germania, la Mitteldeutscher BC. În ediția precedentă, Syntains MBC a avut un bilanț de 11 victorii și 23 de înfrângeri, terminând pe poziția a 16-a în Bundesliga.

Așadar, Bircevic revine în Germania, acolo unde a mai jucat pentru Telekom Baskets Bonn, în sezonul 2018-2019. Atunci extrema originară din Lazarevac a avut medii de 7.0 puncte și 3.4 recuperări.

*foto: championsleague.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • Silvois :

    Mult succes
    Birce!

    cu 8 luni în urmă (21.08.2023)
    • varu silvois:

      personal
      il consider intre primii 3 jucatori ca valoare ce au trecut pe la Cluj. Nu prea mai avea cum sa ramana, intrucat a jucat in ciuda lui Silvasan, fapt pentru care il apreciez si mai mult!

      cu 8 luni în urmă (21.08.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!