Stiri Cupa României Masculin

Stefan Bircevic și-a găsit o nouă echipă și o să fie adversarul lui U-BT Cluj în Eurocup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.11.2023

Stefan Bircevic și-a găsit o nouă echipă și o să fie adversarul lui U-BT Cluj în Eurocup

În urmă cu aproape trei săptămâni, Stefan Bircevic s-a despărțit de Mitteldeutscer BC, după ce a suferit o accidentare la genunchi. Acesta a jucat în doar patru meciuri pentru gruparea din campionatul Germaniei, în care a avut medii de 9 puncte și 3.8 recuperări. Nu a durat mult până când sârbul și-a găsit un nou angajament.

Fostul baschetbalist al lui U-BT Cluj va reveni în EuroCup, după ce a mai evoluat în această competiție alături de campioana României în sezonul precedent. Birce li se va alătura celor de la Lietkabelis, echipă cu care Șepcile Roșii se vor confrunta la finalul lunii noiembrie.

Gruparea din Lituania ocupă locul al optulea în Grupa B din competiția europeană inter-cluburi. Lietkabelis le-a învins pe JL Bourg, 100-96 și pe Aris Salonic, 84-74. Înfrângerile au venit în fața celor de la Buducnost, ratiopharm Ulm, Trento și Gran Canaria. În campionat, elevii lui Nenad Canak se situează pe locul al patrulea, cu un bilanț de 6-3.

De-a lungul carierei sale, Stefan Bircevic a evoluat pentru Metalac Valjevo, Radnicki Kragujevac, Estudiantes, Partizan Belgrad, Istanbul BB, Banvit, Bonn, Partizan Belgrad, Bursaspor și U-BT Cluj-Napoca. Alături de echipa națională, el a obținut medalii de argint la Jocurile Olimpice, Mondial și European. În România, Birce a stat două sezoane, timp în care a câștigat două titluri de campion, o Cupă a României și două SuperCupe.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    plecat din Germania
    urmare a accidentarii la genunchi si.....surpriza un noua angajament in EuroCup. Ciudate cararile domnului.

    cu 5 luni în urmă (11.11.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    barosan
    birce, sa te vedem curand pe parchet

    cu 5 luni în urmă (12.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!