Stiri Cupa României Masculin

Ștefan Grasu și Tudor Somăcescu, printre remarcații EYBL

Ștefan Grasu și Tudor Somăcescu, printre remarcații EYBL

Conducerea European Youth Basketball League a anunțat anularea stagiunii 2019/2020 din cauza pandemiei de COVID-19. 

Astfel, au fost anunțați remarcații sezonului. Printre tinerii sportivi care au ieșit în evidență se numără și baschetbaliștii români ai lui U-BT Cluj-Napoca - Ștefan Grasu și Tudor Somăcescu. 

Ștefan Grasu a fost inclus în echipa ideală a competiției. Baschebalistul în vârstă de 17, component al echipei de seniori a lui U-BT, a jucat 8 partide și a adunat medii statistice de 21 de puncte, 9,5 recuperări și 1,3 puncte pentru un indice la eficiență de 20,6 unități. 

Tudor Somăcescu a fost inclus în a treia echipă a competiției la categoria U15, categorie la care a participat doar la un singur turneu și a doua echipă a competiției la categoria U16, dar și All Young Team, având în vedere că este mai mic cu un an decât categoria.

La U15, baschetbalistul în vârstă de 15 ani a jucat 4 partide și a strâns medii statistice de 19,8 puncte, 10,5 recuperări și 3,3 pase decisive pentru un indice la eficiență de 24,5 unități. În timp ce la U16 a adunat 24,3 puncte, 12 recuperări și 6 pase decisive pentru un indice de 29 la eficiență. 

În competiția europeană, țara noastră a mai fost reprezentată și de LPS Bihorul Oradea, CS Otopeni și ACS Dan Dacian. 

*foto: facebook EYBL

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!