Stiri Cupa României Masculin

Sten Sokk a debutat spectaculos pentru SCM U Craiova

Adrian Micinic

Adrian Micinic
20.09.2013

Sten Sokk, conducătorul de joc al echipei naționale a Estoniei, alături de care tocmai s-a calificat la turneul final al Campionatului European de baschet masculin - ediția 2015, a debutat într-un meci oficial pentru SCM Universitatea Craiova. El a avut un aport semnificativ la succesul repurtat asupra lui U Mobitelco Cluj, scor 82-78, în partida de deschidere a sezonului competițional 2013/14, în România.

În 38 minute de joc, Sokk a avut 5/6 la aruncările de trei puncte, 1/2 la cele de două puncte, fără vizită la linia de pedeapsă pentru un total de 17 puncte. El a adăugat 3 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție, fără posesie pierdută pentru un coeficient de 20 la eficiență. Balticul a comis patru greșeli personale și a suferit o ușoară accidentare în prima repriză, acestea fiind motivele pentru care nu a petrecut întregul meci pe parchet.

Sokk a avut 2/2 la aruncări în primul sfert, ambele din spatele semicercului. A continuat cu 1/1 la două puncte și 0/1 la trei puncte în secvența a doua. După pauză, adică în sfertul al 3-lea, a avut 1/1 la trei puncte și 0/1 la două. În fine, a terminat exact așa cum a început, adică cu 2/2 la trei puncte.

În vârstă de 24 ani, Sokk a jucat în această vară opt meciuri pentru echipa națională a Estoniei. Alături de aceasta a reușit să câștige prima parte a campaniei de calificare pentru EuroBasket 2015 și este prima echipă care își asigură pe teren locul la turneul final ce va fi găzduit peste doi ani de Ucraina. Sten a avut medii de 5.6 puncte, 3.4 pase decisive, 1.7 recuperări și 1.4 intercepții cu 2.3 posesii pierdute în 22.3 minute pe meci.

Sokk este fiul fostului conducător de joc al echipei naționale a Uniunii Sovietice. De asemenea, are un frate care joacă baschet. Acesta e coleg de echipă cu Vlad Moldoveanu la BC Kalev/Cramo.

La nivel juvenil, Sten a fost prezent la Campionatul European U18 masculin - Divizia B de la Sibiu, în anul 2006, respectiv la cel U20 masculin - Divizia B de la Târgu-Mureș, în anul 2008.

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    Sokk
    o surpriza placuta..chiar daca a jucat impotriva noastra..mi-a placut!
    sper sa ne aparam mai bine saptamana viitoare la el!

    cu 10 ani în urmă (20.09.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Eugenb :

    Sokk
    Cu toate ca nu are fizic de baschetbalist a jucat foarte bine. Vede bine jocul si chiar mi-ar place sa aiba un contract mai lung la Craiova.

    cu 10 ani în urmă (21.09.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!