Stiri Cupa României Masculin

Strahinja Jovanovic, legitimat de CSM Oradea în locul lui Martynas Paliukenas

Strahinja Jovanovic, legitimat de CSM Oradea în locul lui Martynas Paliukenas

CSM CSU Oradea a anunțat legitimarea lui Strahinja Jovanovic, sârbul sosind în lotul vicecampioanei României în locul lui Martynas Paliukenas.

Jovanovic nu va fi la prima experiență în România, acesta jucând la Steaua în stagiunea 2019-2020. De atunci, sârbul s-a mutat în Polonia, mai întâi la Slask Wrocklaw (2020-2021) și pe parcursul stagiunii 2021-2022 s-a transferat la Legia Varșovia. Jovanovic a jucat împotriva orădenilor în grupele FIBA Europe Cup.

Sârbul a bifat 22 de apariții în campionatul polonez, cu medii de 9.2 puncte, 3.9 pase decisive și 2.2 recuperări, având și 10 prezențe în FIBA Europe Cup (9.6 puncte, 3.4 assist-uri și 1.9 recuperări).

La precedenta experiență în LNBM, Strahinja Jovanovic a avut 17 apariții alături de CSA Steaua București, cu medii de 15.7 puncte, 4.2 pase decisive și 2.9 recuperări în aproape 32 de minute pe întâlnire.

Potrivit comunicatului emis de csmoradea.ro, Jovanovic vine în tabăra „leilor roșii” pentru a-l înlocui pe Martynas Paliukenas, lituanianul suferind o accidentare la încălzirea meciului pierdut de Oradea la Pitești, pe 12 martie.

CSM Oradea va juca în runda a 27-a pe terenul Stelei, într-un meci programat sâmbătă, 2 aprilie.

*foto: fiba.basketball

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Cam tarziu
    Aceasta schimbare in lot vine putin cam tarziu.
    Daca era facuta in februarie, probabil altul era parcursul echipei atat in cupele europene cat si in campionat.
    Cam greu s-a decis Achim sa faca schimbarea.
    A trebuit sa pierdem puncte importante in campionat,ca sa realizeze ca ne trebuie un alt PG.

    cu 2 ani în urmă (31.03.2022)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      A venit târziu
      Tocmai pentru faptul ca a venit tarziu decizia de a se trece peste indecizia domnului profesor. Odata cu aceasta decizie cred ca vine si confirmarea faptului ca este ultimul sezon al domnului profesor...

      cu 2 ani în urmă (31.03.2022)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Întrebarea mea este alta,ok pleaca Achim,pe cine aduci în loc?Sapera,Fleseriu?Sau poate un străin?
      Nu sunt fan Achim si am mai spuso,poate repatrierea lui Milan ar fi totusi adevăratul tun.

      cu 2 ani în urmă (31.03.2022)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      In niciun caz
      Nu aduci vreun roman "consacrat" ar fi o pierdere de timp, cred ca si-au cam aratat potentialul si au ajuns la apogeu mai toti cei enumerati. Logic ar fi o mutare de tip Milan principal "sa vedem ce poate" cand e in lumina reflectoarelor, doar ca poate fi un pariu necastigator care sa faca rau ambelor parti. In schimb din punct de vedere financiar-logic, clar este varianta numarul 1.

      cu 2 ani în urmă (01.04.2022)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea fcbihor :

    nu aduce niciun plus
    absolut nici un plus. probabil le face pe plac americanilor care nu se inteleg cu dovis!

    cu 2 ani în urmă (31.03.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    Mie mi-a plăcut mult Jovanovic pe când juca la Steaua, dar nu i-am mai urmărit ulterior traseul. Ce mă intrigă pe mine este faptul că nu prea este un jucător pe sistemul lui Achim și nu știu dacă acesta îi va acorda libertatea necesară. De văzut...
    Pe de altă parte, momentul transferului denotă o anumită disperare, pe care nu-mi aduc aminte să o fi văzut la Oradea. În plus, a fost nevoie și să-l "îmbolnăvească" subit pe Paliukenas pentru a-l putea legitima pe sârb. Asta după faimoasa enterocolită, pictată și ea la momentul potrivit...

    cu 2 ani în urmă (01.04.2022)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      hmm
      Nu stiu ce sa zic. La Paliukenas nu cred ca e fake pt ca au jucat fara el la Pitesti si ar fi avut nevoie. Si de atunci nu a mai jucat deloc. In returul cu belgienii l-au folosit pe Bickjauskis desi era accidentat. Fiind un meci foarte important nu cred ca l-au sacrificat pt a putea face un extra-transfer. Daca chiar vroiau sa speculeze il "accidentau" pe Vescan, Marinau sau Muresan (cum a facut Pitestiul cu Gavrila).

      Referitor la enterocolita, informatia respectiva nu s-a confirmat. Poate tu ai mai multe informatii de pe grupul de WAPP, dar in presa din Oradea s-a vorbit de afectiuni la plamani, deci e probabil vorba de viroza. E epidemie de viroza in toata tara.

      cu 2 ani în urmă (01.04.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!