Stiri Cupa României Masculin

Succes facil pentru U-BT Cluj în duelul cu CSM Galați

Succes facil pentru U-BT Cluj în duelul cu CSM Galați

U-BT Cluj-Napoca a ajuns la 14 victorii în tot atâtea jocuri disputate în sezonul actual din Liga Națională de Baschet Masculin, după 120-84 sâmbătă (06.01) în duelul cu CSM Galați. Partida din BTarena a contat pentru etapa a 16-a a Conferinței A și a putut fi urmărită doar în format play-by-play online, deoarece transmisia de pe FRB TV nu a funcționat.

U-BT Cluj: David Lăpuște, DJ Seeley, Karel Guzman, Jarell Eddie, Emanuel Cățe

Galați: Jan Razdevsek, Marlon Ruffin, Marius Ciotlăuș, Shakem Johnson, Andrei Calenic

Ardelenii au pus șapte puncte la rând pe tabelă după ce Galațiul a deschis scorul și Eddie a făcut 10-3 printr-o nouă reușită din spatele arcului de cerc. Oaspeții au tăiat deficitul la o singură posesie cu reușitele lui Ciotlăuș, respectiv Ruffin (12-9), dar imediat campionii României au replicat cu patru puncte succesive și a urmat un time-out din partea lui Florin Nini. „Stundeții” au urcat la +8 cu un minut rămas din sfertul inaugural și au reușit să termine perioada cu 25-18, după ce și-au dominat adversara la nivelul assist-urilor.

Cele două formații au contribuit pentru 11 puncte în decurs de 120 de secunde, iar Stipanovic a refăcut ecartul de 10 lungimi după ce și-a transformat libera suplimentară la 32-22. Măciucă a avut reușite consecutive de la distanță și a dus-o pe U-BT la +12, Patashuri fiind cel care a răspuns cu aceeași monedă din tabăra lui CSM Galați la 38-29, iar peste puțin timp a venit un timp de odihnă din partea lui Mihai Silvășan. Guzman a dus procentajul reușitelor de la distanță la 50% prin coșul de la 42-31 și U-BT a început să se desprindă treptat din acel punct, iar printr-o serie de aruncări libere s-a ajuns la 53-36. Clujenii au avut un run de 14-3 în ultimele ale reprizei și au putut să conducă la cel mult 22 de puncte, iar la pauză tabela a indicat scorul de 61-43.

Eddie și Cățe au contribuit pentru un start cu 5-0 în favoarea lui U-BT în al treilea sfert, de unde Ruffin și Johnson au răspuns pentru oaspeți și scorul a devenit 66-51. Alb-negrii și-au format din nou un avantaj de peste 20 de puncte, din care Johnson a reușit să taie puțin (74-57) și în momentele rămase din cel de-al treilea sfert CSM Galați n-a permis campioanei en-titre să urce la mai mult de +16. În ultimul act s-a intrat astfel cu 84 la 68.

U-BT a prins o perioadă cu 13-2 în deschiderea sfertului decisiv și Richard a înscris la 97-70, iar cu șase minute înainte de final campionii României au reușit să depășească suta cu liberele lui Bryce Jones. Ardelenii au controlat în totalitate acest act și în ultimele minute au evoluat într-o formulă cu autohtoni, astfel că fiecare jucător trecut pe foaia oficială a reușit să marcheze. Echipa antrenată de Mihai Silvășan a câștigat cu 120 la 84, prestație ofensivă prin care au stabilit un nou record stagional în campionat.

Emi Cățe a ieșit în evidență cu 25 de puncte și 7 recuperări, după 11/14 din acțiune. Mihai Măciucă (16 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții) și Patrick Richard (14 puncte, 2 recuperări, 5/7 din acțiune) au fost următorii marcatori ai clujenilor.

Marlon Ruffin a contribuit cu 21 de puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări pentru CSM Galați, Marius Ciotlăuș a încheiat în double-double (17 puncte, 10 recuperări), iar Shakem Johnson a stat cu 16 puncte și 8 recuperări.

Clujenii (14-0 bilanț) vor juca pe 10 ianuarie din nou acasă, de data aceasta în EuroCup, cu Aris Salonic. CSM Galați (1-12) are parte de două meciuri pe parcursul săptămânii viitoare, pe 11 ianuarie în fieful Lagunei București (restanță) și pe 13 ianuarie împotriva Rapidului.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Sa speram
    Că acest prim meci al anului a constituit antrenamentul potrivit pentru meciul de Miercuri, unul decisiv pentru greci . Pentru UBT victoria ar constitui conturarea locului 3-4, așa că mereU nUmai U!

    cu 4 luni în urmă (06.01.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Un fel de
    Harlem globetrotters meciul asta…si au facut si ei damblaua, circ total😝
    De muncit de miercuri incolo😉

    cu 4 luni în urmă (06.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!