Stiri Cupa României Masculin

SuperCupa României, al 10-lea trofeu câștigat de Mihai Silvășan ca antrenor principal

SuperCupa României, al 10-lea trofeu câștigat de Mihai Silvășan ca antrenor principal

Marți, 27 septembrie, U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu scorul de 78 la 76 în fața lui CSO Voluntari și a câștigat pentru al doilea an consecutiv SuperCupa României. Ardelenii au controlat jocul începând cu sfertul secund, însă au avut emoții pe final, când adversarii au forțat revenirea.

SuperCupa României reprezintă al 10-lea trofeu din cariera de antrenor principal a lui Mihai Silvășan. Fostul căpitan al alb-negrilor a preluat banca tehnică a lui U-BT înaintea sezonului 2016-2017 și se află în prezent la începutul celei de-a 7-a stagiuni ca antrenor principal al clujenilor.

Iată o scurtă trecere în revistă a trofeelor cucerite de Silvășan:

2016-2017: SuperCupa României, Cupa România și Liga Națională

Aflat la debutul pe banca tehnică a lui U-BT Cluj-Napoca, Mihai Silvășan și echipa sa au avut parte de un sezon de vis în care au cucerit toate cele trei trofee puse în joc pe plan intern. În SuperCupa României, „studenții” au trecut de CSM CSU Oradea, grație unui coș de la distanță înscris în ultimele momente de Aleksandar Rasic. Același Rasic a adus victoria alb-negrilor și în Cupa României, atunci când U-Banca Transilvania a depășit-o pe BC Mureș Târgu Mureș. În finala campionatului, gruparea antrenată de Mihai Silvășan s-a duelat cu CSM Steaua Eximbank București și s-a impus cu 3 la 0, obținând primul titlu după cel din 2011.

2017-2018: Cupa României

În următorul sezon, SuperCupa României nu s-a jucat, având în vedere că ardelenii au cucerit toate trofeele, însă U-BT a reușit din nou să își adjudece primul trofeu pus în joc – Cupa României. Clujenii au câștigat la Sfântu Gheorghe o dispută foarte echilibrată cu CSM Oradea. În campionat, Steaua și-a luat revanșa pentru finala pierdută în 2017 și a învins-o pe U-BT cu scorul de 3 la 2 în semifinalele Ligii Naționale.

2018-2019: SuperCupa României

U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea s-au întâlnit și în această stagiune într-un meci decisiv, luptând pentru SuperCupa României. Cu Jason Washburn și Tony Easley în mare formă, alb-negrii s-au impus fără probleme și au început cu dreptul sezonul. Au urmat două dezamăgiri mari atât pentru membrii clubului, cât și pentru suporteri, „studenții” fiind învinși nu doar în semifinala Cupei României, ci și în semifinala Ligii Naționale. Înaintea finalei mici a ediției 2018-2019, Mihai Silvășan și-a dat demisia însă, după aducerea lui Dusko Vujosevic, acesta a acceptat să revină pe banca tehnică a lui U-BT.

2019-2020: Cupa României

În sezonul 2019-2020, U-Banca Transilvania a arătat foarte bine atât pe plan intern, cât și pe plan extern, reușind să ajungă până în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. În Cupa României, clujenii au organizat Final Four-ul și au câștigat o nouă finală în fața lui CSM Oradea. 2020 a fost anul în care a izbucnit pandemia, iar sportul de pe întreg globul s-a oprit astfel că nu s-a mai jucat playoff-ul Ligii Naționale. În momentul suspendării campionatului, U-BT Cluj-Napoca ocupa prima poziție în clasament.

2020-2021: Liga Națională

După un început dezamăgitor în care au ratat calificarea în grupele Basketball Champions League, elevii lui Mihai Silvășan s-au redresat și, chiar dacă nu au câștigat Cupa României, au avut o prestație foarte solidă în playoff și au cucerit un nou titlu de campioni naționali. În finală, U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe CSM Oradea cu scorul de 3 la 2.

2021-2022: SuperCupa României și Liga Națională

Sezonul 2021-2022 a fost cel mai bun din istoria clubului clujean. Alb-negrii au cucerit SuperCupa României, după o încleștare cu CSO Voluntari, au avut un parcurs excelent în Basketball Champions League, ajungând până în sferturile de finală ale competiției și și-au adjudecat al doilea titlu consecutiv, trecând cu 3 la 1 tot de CSO Voluntari.

2022-2023: SuperCupa României

U-BT Cluj-Napoca are ambiții și mai mari în noua stagiune, urmând să joace în EuroCup, a doua cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa. Ardelenii și-au construit un lot puternic și au reușit să câștige primul meci oficial, în fața lui CSO Voluntari, obținând astfel, din nou, SuperCupa României. Rămâne de văzut cum se vor prezenta „studenții” în Cupa României și în Liga Națională, într-un sezon în care există mai multe echipe puternice decât în anii precedenți.

Bilanț (2016-2022): 4 SuperCupe, 3 Cupe ale României, 3 titluri

Din 2016 până în prezent, în competițiile interne din țara noastră, s-au pus în joc 16 trofee: 5 SuperCupe, 6 Cupe ale României și 5 titluri de campion. Sub conducerea lui Mihai Silvășan, U-BT Cluj-Napoca a obținut 10 din aceste 16 trofee, crescând an de an și devenind prima „dinastie” după cea a lui CSU Asesoft Ploiești.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!