Stiri Cupa României Masculin

Szabolcs Santa și Raheem Johnson, suspendați pentru două etape de CCDES

Szabolcs Santa și Raheem Johnson, suspendați pentru două etape de CCDES

Duminică, 26 martie, într-un meci din etapa a 24-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, CSM Târgu Mureș a primit vizita Lagunei Sharks, izbutind să se impună cu scorul de 82 la 75.

De-a lungul partidei, a existat o stare de tensiune și conflict între jucătorii celor două echipe care a pornit din sfertul al doilea, după un incident între Raheem Johnson și Szabolcs Santa. La finalul jocului, a avut loc un nou conflict, în urma căruia au fost descalificați șapte jucători: Raheem Johnson, Szilveszter Botond, Răducu Blaga, Aleksandre Phevadze, Tiberiu Pușcașu, Trevor Blondin și Radu Paliciuc.

Conform Federației Române de Baschet, Comisia Centrală de Disciplină și Etică Sportivă, alcătuită din Elena Ionică, Ecaterina Savu și Mihai Caraion s-a întrunit în 4 aprilie 2023 pentru a analiza evenimentele care au avut loc în Sala Sporturilor din Târgu Mureș.

Cu majoritate de voturi (2-1), CCDES a decis suspendarea lui Santa și Johnson pentru două etape și suspendarea lui Goran Martinic pentru o etapă. De asemenea, toți cei trei jucători au fost sancționați cu o amendă în cuantum de 300 de euro, iar clubul mureșean trebuie și el să plătească o amendă de 300 de euro.

Iată cum arată comunicatul apărut pe frbaschet.ro:

Cu majoritate de voturi

Decide

Art. 1 Aplicarea prevederilor art. 20.6. din Regulamentul de Disciplina si a art. 23.10 litera e) din Regulamentul General de Organizare a Competitiilor de Baschet și deliberarea, fara îndeplinirea procedurii de citare a partilor.

Art. 2 Aplicarea prevederilor art 12.1.1, lit. a), din Regulamentul de Disciplina, si sanctionarea sportivului Raheem Lovelle Johnson legitimat la clubul ABC Laguna București, cu suspendare pentru 2 etape, de la data prezentei si penalitate sportivă in cuantum de 300 EUR (platibili in LEI, la cursul BNR de la data platii, in contul FR Baschet).

Art. 3 Aplicarea prevederilor art. 12.1.1 lit. aa), si sanctionarea sportivului Santa Szabolcs, legitimat la clubul CSM Targu Mures, cu suspendare pentru 2 etape, de la data prezentei si penalitate sportiva in cuantum de 300 EUR (platibili in LEI, la cursul BNR de la data platii, in contul FR Baschet).

Art. 4 Aplicarea prevederilor art. 12.1.1 lit. a), coroborat cu art. 6.3. din Regulamentul de Disciplina si sanctionarea sportivului Goran Martinic, legitimat la clubul CSM Târgu Mureș, cu suspendare pentru 1 etapa, de la data prezentei si penalitate sportiva in cuantum de 300 EUR (platibili in LEI, la cursul BNR de la data platii, in contul FR Baschet).

Art. 5 Aplicarea prevederilor art. 23.31. litera b) din Regulamentul General de Organizare a Competițiilor de Baschet si sanctionarea CSM Targu Mures cu amenda in cuantum de 300 EUR (platibili in LEI, la cursul BNR de la data platii, in contul FR Baschet).

Art. 6. CCDES constata ca se impune transmiterea cazului si catre Colegiul Central al Arbitrilor, pentru analiza si eventuale masuri, motiv pentru care va fi informata prin intermediul postei electronice de catre departamentul competent din cadrul FR Baschet.

Art. 7. Se comunica prezenta decizie cluburilor CSM Targu Mures si ABC Laguna Bucuresti.

Pronuntată astăzi 04.04.2023, cu drept de contestare la Comisia de Apel, conform art. 23.8 din Regulamentul de Disciplina, in termen de 3 zile de la momentul comunicării deciziei motivate. Hotărârile CCDES nesupuse apelului raman definitive.”

Joi, 6 aprilie, sunt programate patru meciuri din runda a 26-a a LNBM, ultima din grupa 11-18. CSM Târgu Mureș joacă în deplasare, pe terenul Stelei București, în timp ce ABC Laguna București primește vizita lui CSM Târgu Jiu.

*foto: Jeff Warder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!