Stiri Cupa României Masculin

Tekele Cotton, despre SuperCupă: „Mă bucur de proces și pășesc pe teren cu gândul să câștig”

Tekele Cotton, despre SuperCupă: „Mă bucur de proces și pășesc pe teren cu gândul să câștig”

CSO Voluntari luptă astăzi, 27 septembrie, pentru primul trofeu al actualei stagiuni. Vicecampioana României o întâlnește pe U-BT Cluj-Napoca într-o partidă programată la Ploiești.

Tekele Cotton a ajuns în această vară la Voluntari, venind de la MHP Riesen Ludwigsburg, fosta adversară a lui U-BT din Basketball Champions League. Baschetbalistul american a avut mai multe jocuri în care a fost în topul marcatorilor și, după două confruntări eliminatorii, urmează o dispută cu trofeul pe masă.

„Nu îmi place să fiu prea entuziasmat sau prea pesimist atunci când mă pregătesc pentru un meci”, a povestit Cotton într-un interviu exclusiv acordat Baschet.ro. „Mă bucur de proces și pășesc pe teren cu gândul să câștig. Sunt binecuvântat de fiecare dată când îmi leg șireturile fiindcă unii oameni nu au această oportunitate. Încerc doar să îmi calmez mintea și să mă bucur de meciuri cât de mult pot. Joc pentru a câștiga și îmi place pregătirea mentală, fizică și chiar și cea psihologică. Dau tot ce am pentru a-mi ajuta echipa să câștige și încerc să devin din ce în ce mai bun.”

Cotton știe că urmează un duel dificil cu trupa lui Mihai Silvășan, însă crede în valoarea echipei pe care o reprezintă.

Cluj este o echipă destul de bună și au arătat asta în ultima perioadă. Sunt pe deplin conștient. În același timp și Voluntari a făcut pași importanți și acest meci este o oportunitate de a arăta încă o dată ceea ce acest club a început să facă.

La final, sportivul în vârstă de 29 de ani a explicat și cum eliminarea din preliminariile BCL a ajutat-o pe CSO Voluntari să devină mai bună.

Da, din păcate nu ne-am calificat. Dar cred că acele meciuri ne-au ajutat să devenim mai puternici în aspectele la care mai aveam de lucrat și ne-au ajutat să creștem la începutul unui sezon de-a lungul căruia va trebui să continuăm să mergem înainte. Cred că ar trebui să învățăm din înfrângeri. E cea mai bună cale de a crește.

Confruntarea dintre CSO Voluntari și U-BT Cluj-Napoca are loc la ora 19:00 și va fi transmisă în direct pe Digisport 3 și Prima Sport 2.

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!