Stiri Cupa României Masculin

Timba Timișoara și CSU Asesoft Ploiești se întâlnesc în primul tur al Cupei

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
20.09.2013

Primul adversar pe care CSU Asesoft Ploiești îl întâlnește în noul sezon este Timba Timișoara. Cele două formații se vor întâlni în sala Constantin Jude din Timișoara într-o partida ce contează pentru turul inaugural al Cupei României.

Timba Timișoara formația secundă a Timișoarei constituie un adversar destul de facil pentru Burlacu și compania. Totuși echipa lui Bogdan Murărescu a înregimentat câteva nume care sună promițător. David Lawrence și Kevin Bridgewaters sunt principalele achiziţii. Tigrii din Banat se bazează ca și sezonul trecut pe un contingent important de jucători americani. Din actualul lot doar Petru Czmor și Aurelian Novac sunt singurii jucători români cu experiență.

Dincolo, CSU Asesoft Ploiești a făcut transferuri extrem de importante. MVP-ul Ungariei, Chris Dunn, Jonte Flowers, Filip Adamovic, Dragan Zekovic și Gerald Lee sunt străini aduși de campioni la care se adaugă și Adrian Guțoaia, internaționalul român.

Calcule hârtiei o dau mare favorită pe CSU Asesoft Ploiești, dar totuși Timba pe teren propriu poate fi o echipă care să surprindă. Cele două formații s-au întâlnit de două ori în istorie până acum. Acesta confruntări au avut loc sezonul trecut iar CSU Asesoft se impunea categoric în ambele partide, în care prahovenii au marcat pe 100 de puncte. Totuși datele problemei par a fi puțin schimbate. Cele două formații și-au întărit loturile în această pauză și diferența nu pare a mai fi așa uriașă. Debuturile întotdeauna pot fi dificile. Chiar Asesoft a debutat destul de greu în ultimele două sezoane dar în cupă nu s-a împiedicat.

Duelul antrenorilor va fi unul extrem de interesant pentru că se întâlnesc, cel mai tânăr antrenor al unei echipei din prim planul baschetului românesc, Bogdan Murărescu, respectiv unul dintre cei mai titrați antrenori de la noi, Vladimir Arnautovic. Cei doi au un lucru în comun, ambii activează la singurele echipe pe care le-au antrenat.

În perioda de pregătire CSU Asesoft a mers excelent, reușind să câștige cele două turnee amicale la care a participat. Cupa Steaua respectiv Cupa Craiova au fost primele trofee ale sezonului câștigate de Burlacu și compania. De asemenea campionii au efectuat un stagiu de pregătire și în Serbia, unde au jucat 4 partide, două terminate cu victorie și două cu înfrângere. Unul dintre eșecuri a venit în fața celor de la Steaua Roșie Belgrad, formație ce va evolua în Euroligă.

BC Timba nu s-a prezentat la fel de bine în meciurile de verificare dinaintea sezonului. Bănățenii au pierdut primele patru partide, două în fața celor de la Gaz Metan apoi rând pe rând cu Energia Rovinari și SCM U Craiova. Au urmat două înfrângeri cu BC Mureș, apoi una cu” U” Mobitelco Cluj la City Cup, ca singura victorie să vină tot în cadrul acestui turneu, în fața maghiarilor de la Jaszbereny KSE.

Rezultatele din presezon nu dau mari speranțe gazdelor meciului de sâmbătă. CSU Asesoft nu-și permite un pas greșit la Timișoara chiar dacă va exista și un meci retur. Înaintea meciului toate aspectele indică o favorită certă CSU Asesoft care trebuie să-și apere statutul chiar dacă nu sunt deținătorii cupei. Rămâne de văzut dacă Timba poate oferi o adevărată bombă în primul meci oficial al sezonului.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!