Stiri Cupa României Masculin

Timișoara învinge la București și pleacă cu prima șansă în retur

Costin Marinescu

Costin Marinescu
22.09.2013

65 - 74
14-23, 17-17, 13-17, 21-17
  Statistica  

Bucureștenii pregătiți de Mladen Jojic au dat piept în prima fază a Cupei României cu BC Timișoara, un adversar evident mai puternic. Timișorenii au practic un joc în viteză, au introdus ori de câte ori au avut ocazia mingea în zona de trei secunde la Radulovic, un pivot cu magnet la spațiile libere de sub coș, și au marcat 10 coșuri de la mare distanță pentru a se impune cu 74 – 65 și a pleca cu prima șansă la calificarea în sferturi.

Scorul nu este foarte concludent pentru ceea ce s-a întâmplat pe teren. Având un avantaj maxim pe tabelă de 19 puncte și de 17 cu 3 minute înaintea finalului, bănățenii și-au pierdut concentrarea și au permis steliștilor un parțial de 8 – 0. Cinci dintre aceste puncte au fost reușite de Virgil Stănescu, veterenul român terminând meciul cu 18 puncte la care a adăugat 4 recuperări.

Robert Nyakundi a fost cel mai bun marcator al Stelei, cu 22 puncte. Extrema de forță a bucureștenilor a terminat în double double datorită celor 10 recuperări pe care și le-a atrecut în cont.

Zlatko Jovanovic a fost motorul timișorenilor. Sârbul a terminat cu 11 puncte, 6 pase decisive și 3/6 aruncări de la mare distanță.

Aleksandar Radulovic a reușit un double double, cu 18 puncte (8/11-2pcte) și 12 recuperări, dintre care 5 ofensive. De altfel Timișoara a recuperat 41 mingi, cu 10 mai mult decât adversarul, iar 15 dintre recuperări au fost după propriile ratări.

Anthony Lee a reușit 14 puncte, Vladimir Panic 9, iar Vaidotas Volkus 5 puncte, 5 recuperări și 7 pase decisive.

La Steaua a debutat Ashton Gibbs, noul conducător de joc al echipei. Americanul a evoluat 12 minute și a terminat cu 6 puncte, 1 pasă decisivă și o recuperare.

Meciul retur va avea loc pe 28 septembrie, la Timișoara.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!