Stiri Cupa României Masculin

Timișoara, primul adversar al Stelei în meciurile oficiale ale sezonului

Costin Marinescu

Costin Marinescu
20.09.2013

Sala Mihai Viteazu
sâmbătă, 21 septembrie
ora 19:00
  Fișa meciului  

Steaua CSM Eximbank va întâlni, în primul tur al Cupei României, pe BC Timișoara. Partida, care este primul meci oficial al steliștilor de la promovarea în prima divizie, va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, în Sala ”Mihai Viteazu” din București, de la ora 19.

Bucureștenii au promovat în LNBM în acest sezon și propun baschetului românesc un model de organizare piramidal, cu secții de copii și juniori, echipă de liga 1 și club fanion în liga națională, toate împachetate într-o imagine ce îl are în centru pe Virgil Stănescu, președintele clubului, inițiatorul și principalul promotor al proiectului.

Pentru sezonul ce urmează, echipa din Capitală ne propune o formulă cu cinci jucători străini, trei dintre ei obișnuiți cu campionatului românesc (Gallimore, Bosnjak și Nyakundi), unul debutant în România (Gibbs) și unul păstrat din lotul de anul trecut (Petkovic). Antrenor a rămas Mladen Jojic, cel care punea umărul la promovarea echipei, iar dintre nouățile ”autohtone” amintim pe Mihai Paul (indisponibil din cauza unei accidentări), Adrian Tudor și Szabolcs Santa.

Cum era de așteptat, pentru steșițti, presezonul nu a fost unul reușit din punct de vedere al rezultatelor. Propunând o echipă nouă, cu jucători ce caută să se cunoască între ei și să înțeleagă principiile antrenorului, Steaua a alternat victoriile cu înfrângerile.

Timișoara a fost poate prima echipă din România care a mișcat pe piața transferurilor prin semnarea lui Tudor Costescu. Au urmat cinci jucători din afara României care s-au alăturat lui Zlatko Jovanovic, singurul străin păstrat de anul trecut. La capitolul români, Timișoara i-a adus pe Flavius Lăpuște și Leo Filip.

Din punct de vedere al partidelor de pregătire, Timișoara s-a întâlnit, cu o singură excepție, cu echipe din Serbia iar rezultatele au fost mixte. Antrenorul caracterizează evoluția echipei drept una ascendentă și își dorește o constanță în rezultate pe parcursul sezonului următor.

Conform statisticilor TotalBaschet.ro, din 2009 și până în prezent, Steaua și Timișoara s-au întâlnit în 6 partide oficiale, bucureștenii câștigând cinci dintre ele. Bănățenii au învins în ultimul meci, disputat în februarie 2011.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!