Stiri Cupa României Masculin

Toni Katic, înlocuitorul lui Brandon Brown pentru preliminariile Basketball Champions League

Toni Katic, înlocuitorul lui Brandon Brown pentru preliminariile Basketball Champions League

Toni Katic a semnat un contract de scurtă durată cu U-BT Cluj-Napoca. Internaționalul croat va suplini absența lui Brandon Brown în preliminariile Basketball Champions League și în SuperCupa României. 

Conducătorul de joc cu o înălțime de 1.85m vine de la Dinamo Sassari. În echipamentul echipei italiene, Katic a strâns medii statistice de 5.2 puncte, 1.9 pase decisive, 1.2 recuperări și 6,1 la eficiență în competiția internă, respectiv 3.9 puncte, 2.3 pase decisive, 1.6 recuperări și 2,0 la eficiență în Basketball Champions League. 

De-a lungul carierei, posesorului unui palmares format din  trei titluri de campion și patru cupe naționale în Croația, o cupă a Bosniei-Herțegovina și SuperCupă a Ligii Adriatice a mai jucat pentru Split, Široki, Cedevita Zagreb, Cibona Zagreb.

Campioana României face parte din Turneul preliminar A, turneu găzduit de Peristeri Indoor Hall Andreas Papandreou, din care mai fac parte Fribourg Olympic (SUI), Peristeri (GRE), Petrolina AEK Larnaca (CYP), Salon Vilpas (FIN) și Split (CRO).

În primul tur, trupa antrenată de Mihai Silvășan va da piept cu Salon Vilpas (13 septembrie). Dacă va trece de campioana Finlandei, U-BT va da piept cu gazdele de la Peristeri (15 septembrie). În cazul în care reprezentanta noastră va reuși să obțină calificarea în așa zisa finală a turneului (17 septembrie), partidă care asigură calificarea pe tabloul principal al competiției, se va confrunta cu una dintre echipele: KK Split (CRO)/ AEK Larnaca (CYP)/ Fribourg Olympic (SUI). 

*foto: championsleague.basketball

8 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Să fie primit
    și să-l vedem la treabă. Sper să ne facă să regretăm că are contract scurt.

    cu 2 ani în urmă (19.08.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Onorabil...
    ...înlocuitor pentru Brown. Comparativ cu ”plomba” Colmenares de anul trecut de data asta pare o variantă un pic mai ok.

    Plecăm oricum cu un dezavantaj major fără Brown dar măcar se pare că au făcut un efort real cei din management să repare cât se poate situația.

    cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    • Benjamin:

      ...
      Eu consider mai mult decat onorabil. Ma asteptam la un PG mai in varsta (si implicit experimentat) care sa fie dispus sa vina doar pentru 2 luni ca nu are contract. Sincer mi se pare chiar super ok si sunt surprins ca l-am putut aduce.
      E diferit ca si stil de joc fata de Brown, dar suficient de experimentat ca sa se adapteze relativ rapid mai ales ca nu avem noi nu stiu ce joc complex. Comunicarea cu pivotii cred ca o sa fie una buna (in special cu Bircevic si Stipanovic), iar asta cred ca e un plus pt ca e clar ca jocul nostru o sa fie axat din nou destul de mult pe jocul sub panou.
      Sper doar ca Watson e ok dpdv al pregatirii si ca nu are si el ceva baiuri.

      cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    • Benjamin:

      ...
      E doar impresia mea sau Watson pare ca nu se antreneaza cu echipa? Adica in mai toate materialele (majoritatea fiind poze prin social media) pe care cei de la club le posteaza, Watson e absent. Sper doar ca ma insel si ca nu e ceva bai si cu el.

      cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    Toni Katic
    Un jucator foarte bun din tape-ul vazut

    cu 2 ani în urmă (19.08.2021) Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Bravo
    Un sincer bravo pt Cluj. Au adus un jucator nu bun ci foarte bun, in doar câteva zile! Comparativ cu ce a adus Oradea sau Sibiul in ultimele zile, e diferenta mare.

    cu 2 ani în urmă (19.08.2021) Raspunde
  • uplifter :

    Cluj
    Are tot ce ii trebuie unui jucător de valoare, dar ma întreb cata motivație ar putea sa aibă un jucător care știe ca va sta la echipa 3 luni acolo...

    cu 2 ani în urmă (20.08.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    @uplifter
    Dacă mai iti aduci aminte cam in aceeași situație a venit și Kerron Johnson.
    Eu zic ca o sa aibă motivație, dacă prinde câteva meciuri bune in CL sigur o sa prindă un contract bun.
    Sau dacă nu traiectoria classica- Oradea.

    cu 2 ani în urmă (20.08.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!