Stiri Cupa României Masculin

Tony Easley și Kyndall Dykes, cei mai buni jucători ai lui U-BT Cluj în victoria cu Dinamo

David Istrate

David Istrate
27.10.2018

 tony easley dinamo u bt

După o înfrângere dificilă în fața Stelei București, pentru U-BT Cluj-Napoca a urmat duelul cu cealaltă formație din Capitală. Cu toate că în cea mai mare parte a jocului, echipa clujeană a dominat, jucătorii lui CS Dinamo București nu au cedat în niciun moment și au rămas aproape de adversari. În cele din urmă, Kyndall Dykes a luat partida pe cont propriu și a adus victoria pentru deținătoarea Cupei României, scor 96-85. 

În această vară, conducerea lui U-BT Cluj-Napoca a schimbat cea mai mare parte a lotului din sezonul precedent, iar una dintre mutările cele mai răsunătoare a fost readucerea lui Kyndall Dykes la Cluj. Baschetbalistul american a făcut parte atât din echipa care câștiga campionatul în 2011 în fața lui CSU Asesoft Ploiești, cât și din echipa din 2016-2017, alături de care a realizat tripla. De asemenea, Dykes este unul dintre favoriții publicului din BTarena, datorită atleticității de care dă dovadă.

Sportivul de 31 de ani a început excelent și în acest an competițional, având medii de 20.3 puncte, 4.3 recuperări și 3.5 pase decisive. În ultimul meci, cel împotriva lui CS Dinamo București, Dykes a reușit 27 de puncte (7/12 din interiorul semicercului, 2/5 de la distanță, 7/8 de la libere), 3 recuperări și 3 pase decisive. De asemenea, baschetbalistul din lotul lui Silvășan nu a avut nicio greșeală, a comis două faulturi și a obținut nu mai puțin de 10 faulturi. Din cele 27 de puncte ale lui Dykes, 12 au fost înscrise în ultimul sfert și astfel, U-BT Cluj-Napoca a reușit să își construiască un avantaj confortabil. Prin urmare, extrema clujenilor a terminat cu un indice de eficiență de +24.

Chiar dacă a fost liderul echipei la nivelul punctelor marcate, Kyndall Dykes nu a fost cel mai eficient jucător. Colegul său din spațiul de 3 secunde, Tony Easley, a avut +30 la eficiență. Baschetbalistul care a mai jucat în 6 țări s-a aflat pe teren aproape 33 de minute, timp în care a reușit 20 de puncte, 11 recuperări (6 ofensive), 4 pase decisive și o intercepție. Easley a avut procentaje de 67% la aruncările de două puncte (6/9), 50% la aruncările de trei puncte (1/2) și 83% la cele de un punct (5/6). În acest sezon, pivotul lui U-BT Cluj-Napoca are medii de 11.8 puncte, 6.3 recuperări și 1.8 pase decisive.

Cu această victorie, formația lui Mihai Silvășan ajunge la un record de 3-1 și se află pe prima poziție, la egalitate cu BC CSU Sibiu. Următorul meci pentru U-BT Cluj-Napoca va avea loc în 5 noiembrie, pe teren propriu, în compania lui SCM U Craiova.

*foto: u-bt.ro/Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!