Stiri Cupa României Masculin

Topias Palmi: „Meciul de azi o să fie unul foarte dur”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.11.2022

Topias Palmi: „Meciul de azi o să fie unul foarte dur”

SCM U Craiova dă piept cu CSO Voluntari în etapa a patra a grupei H din FIBA Europe Cup. Oltenii s-au impus în partida tur de pe teren propriu, iar o repetare a acelui rezultat le-ar aduce calificarea în faza următoare a competiției.

Înaintea acestui joc, am stat de vorbă cu Topias Palmi, fundașul finlandez al Leilor Din Bănie.

„Meciul de azi o să fie unul foarte dur. Voluntari are o echipă cu o talie mai mare decât noi așa că trebuie să compensăm prin viteză și alte avantaje, în special pe partea ofensivă. Defensiv trebuie să păstrăm o poziție solidă și să ne încredem în planul nostru. Defensiva noastră ne-a adus majoritatea victorilor.

Dacă ar fi să numesc un avantaj al nostru în parcursul european, ar fi chiar apărarea. În aceste meciuri din FIBA Europe Cup, defensiva noastră a funcționat excelent și de asemenea am reușit să încheiem jocurile într-o notă foarte bună.”

După cum aminteam, un succes al craiovenilor ar fi echivalent cu calificarea în faza următoarea a competiției.

„Cu siguranță că e un motiv de optimism pentru noi știind în ce situație ne aflăm la acest moment. În fiecare meci trebuie să ne facem treabă și diseară nu va fi diferit, dar cred că această situație ne dă un mic impuls.”

În ciuda parcursului european reușit, SCM U Craiova nu stă la fel de bine în campionat, unde singurul succes în primele trei meciuri a venit în jocul cu CSM VSKC Miercurea Ciuc din weekend.

„Avem mai mulți jucători plecați la națională în această pauză așa că vom avea un grup ceva mai mic la antrenamente. Asta înseamnă că ne vom focusa mai mult pe individualizare. Ne-am concentrat mult în ultimele săptămâni pe construirea unor relații de joc, deci cred că această pauză va ajuta mai mulți jucători să se acomodeze cum trebuie.”

CSO Voluntari și SCM U Craiova joacă în această seară (02.11), de la ora 20.00 într-o partidă care o să fie transmisă pe Metropola TV și pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!