Stiri Cupa României Masculin

Topul prestațiilor jucătorilor autohtoni în etapa a 13-a din LNBM

Topul prestațiilor jucătorilor autohtoni în etapa a 13-a din LNBM

Etapa a 13-a din Liga Națională de Baschet Masculin, prima în anul 2023, s-a încheiat joi seara (05.01), consemnându-se patru victorii pentru gazde și tot atâtea pentru oaspeți. În urma acestei runde nu există formație în campionat care să nu cunoască gustul victoriei.

În privința celor mai bune prestații ale jucătorilor români, site-ul nostru a ales următoarele nume:

Lucas Tohătan (CSO Voluntari)

Conducătorul de joc a semnat cea mai bună prestație stagională în duelul de la Timișoara, meci pe care l-a încheiat cu 15 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții în 27 de minute pe parchet, totul pentru 19 index al eficienței și +20 la +/-. Ultima dată când Lucas a încheiat în double figures în campionat a fost tot contra Timișoarei, în turul primei faze.

Tohătan a avut 5/7 din acțiune și 3/4 la linia liberelor, fiind printre jucătorii de la Voluntari cu peste 70% procentaj la aruncări în această etapă.

Octavian Ilie (CSM Târgu Jiu)

Jucătorul lui CSM Târgu Jiu a încheiat cu 9 puncte, 6 recuperări, 3 assist-uri și o intercepție în 34 de minute pe parchet, fiind la cea mai bună prestație stagională. Cifrele sale i-au adus un index al eficienței de 16 unități.

Ilie și-a marcat toate punctele din aruncări de la distanță (3/4), singura încercare de două puncte pe care a avut-o fiind ratată.  

Vlad Moldoveanu (Dinamo București)

Moldoveanu a bifat meciuri consecutive în campionat cu 22 de puncte marcate, acum contra lui CSM Oradea având și 9 recuperări, o pasă decisivă și un capac în 24 de minute jucate, totul pentru 25 index al eficienței.

Dinamovistul a stat cu 6/10 din acțiune și 10/12 de la linia liberelor, în acest ultim caz stabilind un record stagional.

Bogdan Popa (CSM Petrolul Ploiești)

Jucătorul Ploieștiului a fost la un pas de double-double, terminând cu 18 puncte și 9 recuperări în fața lui CSM Târgu Mureș și a avut 18 index al eficienței. Cu această prestație a fost pentru a cincea oară în acest sezon în double figures, indiferent că a fost vorba despre punctele marcate sau recuperările avute.

Aruncările de două puncte i-au intrat mai bine (5/8), de la distanță având 2/7 și la libere a stat cu 2/2.

Szabolcs Santa (CSM Târgu Mureș)

Ce nu i-a reușit lui Popa, a izbutit Santa în meciul pe care CSM Târgu Mureș l-a câștigat la Ploiești. Pivotul a încheiat cu 11 puncte, 15 recuperări, 2 capace și un assist în 37 de minute pe parchet, totul pentru 17 index al eficienței.

Cifrele lui Santa au fost de 5/13 din acțiune și 1/3 la libere, însă prin recuperările avute a fost aproape să-și egaleze recordul stagional, făcându-și loc din nou în Top 10 la acest capitol.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!