Stiri Cupa României Masculin

Topul prestațiilor reușite de autohtoni în etapa a cincea

Topul prestațiilor reușite de autohtoni în etapa a cincea

Runda cu numărul cinci în Liga Națională de Baschet Masculin s-a încheiat luni seara, 31 octombrie, meciurile din această etapă aducând mai multe prestații reușite pentru jucătorii autohtoni.

Site-ul nostru a ales cinci nume pe această listă, ordinea fiind în funcție de data meciurilor în care erau implicați:

Bogdan Popa (CSM Petrolul Ploiești)

Popa a fost al doilea marcator pentru CSM Petrolul în victoria cu CSM Târgu Jiu, el totalizând 15 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și un capac în 26 de minute pe parchet, totul pentru un index de 22 de unități la eficiență și +13 la +/-.

Câte o aruncare ratată a avut atât de la două puncte, cât și de la distanță pentru 6/8 la final, de asemenea printre liderii echipei la nivelul procentajelor.

Szabolcs Santa (CSM Târgu Mureș)

Nou-promovata a pierdut după un thriller la Pitești, după două reprize de overtime, pivotul Mureșului având la final 18 puncte și 11 recuperări, totul pentru un index al eficienței de 19 unități.

Santa a încheiat cu 9/17 din acțiune în puțin peste 30 de minute pe parchet, fiind la cel de-al doilea double-double stagional în LNBM și pentru a patra oară la rând a terminat în double figures.

Titus Nicoară (CSA Steaua București)

Principalul marcator al Stelei în fața lui CSM Oradea, Nicoară a adunat 19 puncte, 11 recuperări și 3 intercepții în 35 de minute pe parchet, totul pentru 28 index al eficienței.

De peste doi ani nu a prins Nicoară un meci atât de eficient în campionat în privința punctelor marcate, în cele din urmă având 8/11 la nivelul aruncărilor și 3/3 de la libere în disputa cu fosta echipă.

Vlad Moldoveanu (Dinamo București)

MVP-ul rundei a adunat 23 de puncte, 4 recuperări, 2 intercepții și un capac în duelul cu CSO Voluntari, Vlad totalizând un index al eficienței de 26 de unități și +14 la +/-.

Cu un procentaj solid din acțiune a încheiat fost internațional român (7/10), de la linia de fault venind cu 5/6. Precedentul meci cu 20+ puncte pentru Moldoveanu în LNBM a venit pe când evolua tocmai la adversara pe care a învins-o, CSO Voluntari.

Marcu Badiu (Rapid București)

Runda s-a încheiat cu victoria Rapidului la Sibiu, Marcu Badiu adunând 14 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții pentru 18 index al eficienței în 31 de minute pe parchet.

Cu 4/6 la nivelul aruncărilor și 4/5 la libere a încheiat Badiu, el prinzând al doilea meci consecutiv cu 14 puncte marcate în Liga Națională.

Campionatul urmează să intre într-o pauză de două săptămâni, următoarele dueluri fiind restanțele dintre CSM Târgu Mureș și SCM U Craiova, respectiv un joc între CSM Galați și CSM Oradea care se va juca în devans.

*foto: Kádár Csongor Krisztián / Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii